NRK Meny
Normal

Kultur-planlegging til 33 millioner

Planlegging av det omstridte kulturkvartalet i Bodø har allerede kostet 33 millioner kroner. Men anleggstart er ikke før til neste år.

Planlagt kulturkvartal i Bodø

URBANE FIGURER: Slik skal Bodøs nye kulturhuskvartal se ut.

– Dette prosjektet har jo vært gjennom flere faser, blant annet har det vært gjennomført en reguleringsplan for Nerbyen der man har engasjert arkitekter til å gjøre jobben, det har vært gjennomført to arkitektkonkurranser og man jobber nå med store prosjekteringsteam, så vi har vel brukt 33 millioner kroner så langt i prosjektet, sier prosjektansvarlig Dagfinn Nilsen.

Det skal brukes nærmere 1,2 milliarder kroner på å bygge det nye kulturkvartalet i fylkeshovedstaden i Nordland, og det skal inneholde nytt kulturhus, nytt bibliotek og ny parkeringsplass.

Dyrt og omstridt

Men bygget er omstridt, en undersøkelse Opinion gjorde for Avisa Nordland i desember i fjor viste at nesten halvparten av bodøværingene er imot bygging av det nye kulturkvartalet. Også på NRK.nos sider har leserne kommentert det planlagte bygget:

«Det ser ut som et sovjetrussisk monumentalbygg fra 50-tallet.»

I tillegg er det blitt opprettet ei faceboogruppe, «Vi vil ha et levende kulturkvartal Bodø kan være stolt av» , som har 750 medlemmer. Dette tyder på at det nye kulturkvartalet engasjerer folk i byen.

Byggestart neste år

Men til tross for en hard mottakelse blant innbyggerne i byen, så skal anleggsarbeidet etter planen starte i mars til neste år.

– Byggene skal i hovedsak være ferdig ved årsskiftet 2013/ 2014. Så vil det være en periode med møblering, innkjøring av tekniske anlegg fram til en åpning i mai 2014, sier Nilsen.

950 sitteplasser

Og det er nå klart at den nye store kulturhussalen i Bodø vil få 950 sitteplasser. til sammenligning har storsalen i det nåværende kulturhuset i Bodø 574 sitteplasser.

Og ifølge Ottar Olausen, som arbeider med romløsningene i kulturkvartalet, vil kulturhussalen ha de beste akustiske forholdene som kan oppnåes.

– Det er det vi har jobba med spesielt dette året her. Og der føler vi oss ganske så trygg nå, for vi har fått kvalitetssikret at dette blir kjempebra, sier Olausen.