NRK Meny
Normal

Klart for stille stemning på Lucia

I morgen går en av de mest tradisjonsrike konsertene i Bodø av stabelen. Ungdomskorets Lucia-konsert trekker fulle hus både klokka sju og klokka ni om morgenen - hvert år.

Luciakonsert. Bodø domkirke. Foto: Anne Aase.

FULLT HUS: Den desidert mest populære konserten i førjulstida, er Ungdomskorets Lucia-konsert.

Foto: Anne Aase / NRK

Domkantor og dirigent for jentene i Ungdomskoret, Gro Bergrabb inviterer for 19.gang byens befolkning til en stemningsfull stund i Bodø Domkirke.

- Det blir noen små forandringer i år. Vi har noen nye sanger, mange nye korister, og en ny solist. Men vi beholder selvsagt de sterke tradisjonene, lover Bergrabb.

Barn eller ikke barn?

En evig debatt rundt konsertene, er hvorvidt dette bør være et arrangement for de voksne. Mange mener at bråkete småbarn ødelegger den sarte stemningen, mens andre syns at også de små skal få delta på denne kulturopplevelsen.

Hvem som har rett og feil, vil ikke Bergrabb være med på å avgjøre.

- Vær rause og henynsfulle

- Meningene vil alltid være der, og de vil gå i ulike retninger. Vi kan ikke si at barn ikke er velkommen. Men det er klart at vi er avhengig av at det er en viss stillhet i kirkerommet, ettersom at dette ikke er en spesielt høylydt konsert, sier dirigenten, som ikke ønsker at debatten skal ta fokus fra selve konserten.

-Vi håper at folk vil ta hensyn til, og være rause med hverandre, og huske på at dette skal være en positiv opplevelse for alle, avslutter Gro Bergrabb.