NRK Meny
Normal

Ketil Hugaas årets profil

Sangeren Ketil Hugaas fra Sulitjelma er Nordland Musikkfestukes Festivalprofil for 2008.

Hugaas var på 80-tallet en meget aktiv korpsdirigent og musiker i hele regionen, blant annet var han med og startet Salten Kretskorps i 1983 skriver Nordland Musikkfestuke i ei pressemelding.

Ketil Hugaas

Ketil Hugaas fra Sulitjelma er festivalprofil under Nordland Musikkfestuke 2008.

Foto: Nordland Musikkfestuke

Fra 1988-92 var han ansatt som musikkleder i Fauske Kommune.

Han startet sin sangerkarriere etter studier ved Musikkonservatoriet i Bergen og Norges Musikkhøgskole hvor han tok diplomeksamen i 1996 med Ingrid Bjoner som professor.

Han har siden 2000 vært ansatt som solist ved Den Kungeliga Operan i Stockholm hvor han bl.a. har sunget rollene Kong Heinrich i Lohengrin, Bartolo i Barberen i Sevilla, Varlaam i Boris Godunov, Leporello i Don Giovanni, Dulcamara i Elskovsdrikken og Sakristanen i Tosca.

Han synger for tiden Alberich i Wagners Nibelungen ring. Våren 2008 skal han tolke rollen som Baron Ochs i Richard Strauss Der Rosenkavalier.

Solist i Den Norske Opera

Han har turnert med Den Norske Opera som "de onde" i Hoffmanns Eventyr og Don Basilio i Barberen i Sevilla, og har hatt engasjementer ved DNOs hovedscene som Timur i Turandot, Dulcamara i Elskovsdrikken, Herodes i Barabbas og Ol-Kanelesa i Gisle Kverndokks opera Den fjerde nattevakt.

Ketil Hugaas er fast tilknyttet Den Norske Opera som solist fra høsten 2008.

Nordland Musikkfestuke arrangeres fra 1. - 10. august 2008.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.