Hurtigruten Nordlys blir forsinket

Reparasjonen av MS «Nordlys» etter brannen om bord i september er blitt to dager forsinket.

Video Nordlys blir slept til verksted

BRANN: 15.september 2011 brøt det ut brann i hurtigruteskipet Nordlys. Skipet var bare et par hundre meter fra land utenfor Ålesund sentrum.

Foto: Nyhetsspiller

Det betyr at skipet vil gå direkte fra verft i Ålesund og gjenoppta ruten i Trondheim på nordgående 22. mars.

Brannen om bord i hurtigruteskipet «Nordlys»15. september i fjor var den mest omfattende skipsbrannen siden Scandinavian Star-ulykken i 1990.

Gjennomfører tester

Opprinnelig plan var å gå fra Bergen 20. mars. Verftet og rederiet trenger to ekstra dager for å gjennomføring tester og seilingsprøver.

– Vi ønsker at våre gjester skal bli minst mulig berørt av denne forsinkelsen så vi vil kontakte alle reisende med forslag om kostnadsfri overflytting til MS «Richard With» som seiler fra Bergen 21. mars eller på annen måte finne en hensiktsmessig løsning, skriver Hurtigruten på sine hjemmesider.

To omkom i brannen

To besetningsmedlemmer omkom og to ble hardt skadd i brannen, som brøt ut 15. september i fjor da skipet befant seg utenfor Ålesund. God håndtering, ikke minst fra skipets besetning, bidro imidlertid til at konsekvensene ikke ble enda større, konkluderte Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i en rapport som ble offentligjort mandag denne uka.