NRK Meny
Normal

Frykter for sykehuset

Ordføreren i Hadsel frykter at sykehuset aldri blir en realitet.

Planene for et nytt sykehus på Stokmarknes drar enda mer ut i tid.

De skulle egentlig vært ferdig, men nå ønsker Nordlandssykehuset å se på to nye alternativer.

- Historien forteller oss at når målstreken nærmer seg så skal nye ting utredes og målstreken blir flyttet på nytt, sier ordfører Kjell Børge Freiberg.

Freiberg

Ordføreren i Hadsel frykter at Hadsel aldri får nytt sykehus.

Planene for et nytt sykehus skulle vært ferdig i disse tider. Men nå skal Nordlandssykehuset lage to nye alternativer, ett med akuttberedskap og ett uten.

- Det innebærer så store forskjeller i den indre organiseringen og drifta. Det betyr vi kan ikke lage det samme sykehuset og si at det ene sakl ha begrenset beredskap og det andre ikke, det sier styreleder Bjørn Kjensli i Nordlandssykehuset.

Ikke før i 2009

Det betyr at et eventuelt vedtak om bygging i beste fall vil bli vedtatt i 2009.

Stokmarknes sykehus i Vesterålen

Nå skal nye forprosjekt for sykehuset på Stokmarknes utredes.

Foto: NRK Nordland / NRK

- Vi hadde tenkt å være ferdig i 2008, men nå vil det gå ganske lang tid ut i 2009 før vi kan være ferdig med et forprosjekt, sier Kjensli.

Byggingen av nytt sykehus på Stokmarknes har vært utsatt flere ganger på grunn av dårlig økonomi i Helse Nord og i Nordlandssykehuset. Og selv når en av de nye planene for nytt sykehus er valgt, betyr ikke det at spaden kan settes i jorda.

Krever nytt sykehus

- Vi kan ikke gå videre med bygging uansett før vi har økonomisk kontroll. Det betyr at vi må styre drifta innenfor økonomisk balanse så tidlig som mulig i 2009, sier Kjensli til NRK.

Ordføreren i Hadsel godtar ikke annet enn et nytt sykehus.

- Vi skal ha et nytt sykehus. Det er et behov som må innfris, sier ordfører Kjell Børge Freiberg i Hadsel.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.