NRK Meny
Normal

Frøs på båten, fikk klær av Lars fra Bodø

Ilyas Ahmed fra bandet Bombino fikk et hardt møte med det norske været. Bodøværingen Lars Vik var raskt ute med å hjelpe da han så at artisten frøs.

Kaldt på båt

Fikk god kontakt: Lars Vik og Ilyas Ahmed på båten til Træna fredag.

Foto: Munevver Yildiz, NRK

Artisten fra Niger er i Norge for første gang, og skal opptre med bandet sitt Bombino på Trænafestivalen. Han har ikke helt vent seg til det norske været enda.

– Det er veldig kaldt her i Norge, og jeg har vel ikke tatt på meg varme nok klær, forteller Ahmed.

Fikk genser av artist

Det er ikke særlig varmt i Nord-Norge for tiden. Trænafestivalens to første dager har vært overskyet, med enkelte regnbyger. For Ilyas ble det kaldt å sitte ute på båten til Trænafestivalen, kun iført en fløyelsskjorte. Heldigvis var ikke hjelpen langt unna.

– Han satt i trappa, så jeg gikk bort og spurte hvordan det gikk. Han sa han frøs veldig, så jeg kjøpte en genser til han på båten her. Det var viktig å få kledd på han litt, slik at han fikk varmen i kroppen, forteller Bodø-mannen Lars Vik, som skal være tilskuer på Trænafestivalen.

Bombino har spilt på flere festivaler de siste årene, blant annet Roskilde-festivalen i Danmark. Bandet fra Niger slo igjennom med albumet "Nomad" i 2013, som ble en stor suksess. Dette er første gang det afrikanske bandet er på Trænafestivalen. Hovedpersonen i bandet er Omara “Bombino” Moctar, som er gitarist. Bandet går på scenen klokken tolv i natt.

Været ingen betydning

For øyeblikket er det lett duskregn på Trænafestivalen. Festivalsjef Anita Overelv tror ikke været vil påvirke stemningen.

– I fjor ble det en kjempesuksess, blant annet på grunn av det fine været. I går var det regn, men folk er allikevel veldig glad og fornøyde. Det er så gledelig å se at været ikke spiller noen rolle, folk har det uansett trivelig sammen, forteller Overelv i dagens TV-sending på NRK Nordland.

Festivalsjef Anita Overelv

Været spiller ingen rolle: Overelv tror årets festival blir den beste noensinne.

Foto: Christian Nilsen

Og godværet kommer også til Træna. Utover helgen er det meldt klart vær, og sol i distriktet. I tillegg er det flere musikalske høydepunkter å se frem til. Foruten Bombino har også Silvana Imam konsert på festivalen i natt. Hun ble trukket frem av Mats Borch Bugge, musikksjef i P3, som en av artistene han hadde størst forhåpninger til på Trænafestivalen.