Hopp til innhold

Utskjelt amerikaner ordnet likevel penger til Bodø/Glimt

Danny Hayes ble utskjelt og latterliggjort forrige gang han ville gjøre forretninger i Bodø, og en sponsoravtale med Bodø/Glimt verdt millioner gikk i vasken. Nå er amerikaneren tilbake, og denne gangen har han faktisk sikret penger til gultrøyene.

Danny Hayes

Den mystiske amerikaneren Danny Hayes kom ut av intet og ville fikse Bodøs pengeproblem. Det gikk ikke, men nå er han tilbake.

Foto: Ola Helness / NRK

Historien om Danny Hayes har tatt en ny vending. Amerikaneren som var hovedpersonen i NRK-podcasten «Duften av dollar» er tilbake.

Sommer og høsten 2018 snudde han Bodø på hodet med sine vidløftige planer. Han ville hjelpe Bodø med å bli verdens smarteste by og i ryggen hadde pengesterke aktører. Men eventyret i nordlandsbyen ble ingen suksess, og etter en mediestorm Bodø aldri har sett maken til, forsvant Hayes i det stille.

Men det få har vært klar over, er at Hayes hele tiden har jobbet i kulissene og at han ikke har gitt opp å hjelpe sine venner i Bodø/Glimt.

Penger er allerede på bok

Nå har han fått i stand en sponsoravtale som etter det NRK erfarer er verdt i underkant av en million kroner. En del av pengene er allerede på bok, bekrefter Bodø/Glimt.

Klubben har signert en partneravtale med Energy Everywhere og Silent Partner Group. To energiselskaper som søker å være klimanøytrale.

– Dette er en stor avtale for Bodø/Glimt, sier daglig leder Frode Thomassen.

I fjor sommer inngikk Danny Hayes og Bodø/Glimt et samarbeid og selskapet til Hayes ville sponse Glimt med 10 millioner kroner i året. Pengene kom aldri inn på konto. Men dialogen har fortsatt likevel.

– Vi har hele veien hatt dialog med Danny Hayes. Han har satt oss i kontakt med selskap han jobber med og trukket i trådene for å dra denne avtalen i havn, sier Thomassen.

Direktør i Bodø/Glimt, Frode Thomassen

Forrige gang Frode Thomassen hadde en sponsoravtale med Danny Hayes kom det aldri penger inn på konto. Denne gangen ser det mer lovende ut.

Foto: Ola Helness / NRK

Energy Everywhere og Silent Partner group jobber med datasenter og energiløsninger. De samarbeider med den amerikanske megakonsernet General Electric om datasenter i USA og har ambisjoner i Skandinavia.

– Hvorfor vil dere jobbe med disse bedriftene?

–De har ambisjoner i Skandinavia. De jobber med bærekraftige løsninger så dette er aktører som inspirerer oss og det er en milepæl for oss å skaffe oss samarbeid med internasjonale aktører.

Thomassen vil ikke ut med hva avtalen er verdt i året men etter det NRK erfarer at det i 2020 er snakk om i underkant av en million kroner. Håpet er at avtalen løper videre og øker i størrelse fra 2021.

– Jeg beundrer Bodø/Glimts arbeid

NRK har vært i kontakt med Danny Hayes som har jobbet med Glimt i kulissene de siste månedene for å lande avtalen.

– Jeg beundrer Bodø/Glimts arbeid med å fremme FN sine bærekraftmål, så det var naturlig for meg og mine partnere å sette Glimt i kontakt med disse bedriftene fra vårt nettverk. Vi har planer om introdusere flere internasjonale aktører for Glimt i årene som kommer.

Bodø/Glimt spiller søndagens bortkamp mot Lillestrøm i de grønne draktene sine som er et stunt for å sette FNs bærekraftmål på dagsorden.

– Hvilken rolle har Danny Hayes hatt?

– Hayes har vært viktig fordi han har skapt kontaktene og vært med i dialogen for få dette på plass. Uten han så hadde ikke dette skjedd. Vi merket at det var muligheter gjennom det som kom opp i fjor, og nå ser vi at det blir en realitet. Det oppleves godt at vi kommer i mål.

Bodø trenger milliarder for å bli verdens mest høyteknologiske by. En ukjent amerikansk finansmann dukker opp og lover å fikse alt sammen. Er det for godt til å være sant?

HØR PODKASTEN: Bodø trenger milliarder for å bli verdens mest høyteknologiske by. En ukjent amerikansk finansmann dukker opp og lover å fikse alt sammen. Er det for godt til å være sant?