Bodø/Glimt vant 1-0 over Alta i årets første hjemmekamp på Aspmyra søndag.

Bodø/Glimt - Alta

ASPMYRA: 14.april 2012 vant Bodø/Glimt årets første hjemmekamp i 1.divisjon.

Søndag kveld spilte Bodø/Glimt årets første hjemmekamp, og det var nok mange som var spent på hvordan det skulle gå etter at laget rotet vekk to poeng i seriepremieren borte mot Bærum andre påskedag.

Vegard Braaten lagde mål da han fikk straffe i andre omgang, 76 minutter ut i kampen.

Før kampen sa Vegard Braaten at laget må bli bedre til å takle baller som kommer mot eget forsvar, enn det de gjorde i uavgjortkampen mot Bærum. Da ble det uavgjort 3-3.

Kjedelig første omgang

Det ble tre poeng til Bodø/Glimt til slutt, etter en tung dag på jobben for de gulkledde. Kampen ble aldri velspilt, for Alta lå mer eller mindre i forsvar i 90 minutter. Første omgang passerte uten at de 2249 tilskuerne på tribunen hadde så mye å rope hurra for, det var rett og slett kjedelig fotball de fikk se i de første 45 minuttene på Aspmyra stadion.

Straffe

En liten spillmessig bedre ble de i andre omgang, og enn ikke mye. Bodø/Glimt presset på forsvars muren til Alta, og Alta prøvde seg på et par kontringer innimellom.

I andre omgang fikk Bodø/glimt straffe, som de scorte på.

Det luktet 0-0 av kampen lang vei, inntil Ulrik Berglann skjøt fart på venstre siden hos Bodø/Glimt da det gjennsto et lite kvarter av kampen. Berglann fosset inn i sekstenmeter til Alta, ble hindret og måtte ned på kne før han fikk laget inn i feltet. Men det var nok til at dommer Martin Lundby fra Bøverbru IL blåste for straffe. Selvfølgelig var det den tidligere Alta spilleren Vegard Braaten som gikk fram til straffemerket for å ta straffen, han satte ballen kaldt i mål.

Dermed ebbet kampen ut med 1-0 til Bodø/Glimt, og årets første tre poenger var dermed sikret.

Neste kamp for Bodø/Glimt spilles borte mot Hødd til helga, en kamp der det er mye og revansjere i følge Glimt trener Cato Hansen. Han sa til NRK i går kveld at det ikke var glemt at at Hødd rett og slett ”ga Bodø/Glimt en på kjeften” der i fjor, men det skal ikke skje i år i følge Hansen.