Asiatisk turisme i Nord-Norge: – Det vil øke, og det vil øke mye

Kinesiske turister har for alvor lagt sin elsk på Nord-Norge. Fra januar til mars har antall overnattinger blant kinesiske turister økt fra 7.000 til 17.000. Dette er bare begynnelsen, skal vi tro reiselivssjefen.

Nordlyset danser over Grøtfjord

Dette er det største trekkplasteret til Norge for det asiatiske markedet, skal vi tro reiselivssjef Elisabeth Dreyer.

Foto: Harald Albrigtsen

Jeg tror at det asiatiske markedet kommer til å øke, og at det kommer til å øke mye. Vi må rigge oss riktig til for å møte dette markedet, sier reiselivssjef i Destination Lofoten, Elisabeth Dreyer.

Hun mener det særlig er på grunn av nordlysturismen det asiatiske markedet har våknet.

Landsdelen har hatt en formidabel økning på hele 21 prosent fra mars 2016 til mars 2017 med totalt 281.379 overnattinger, 48.000 flere enn samme måned i fjor. Vintersesongen har vært å betrakte som en sommersesong skal vi tro Dreyer.

Har satset stort på Asia

Skal vi tro Dreyer skyldes økningen blant annet en storstilt satsing på det asiatiske markedet.

– Vi ser at det kinesiske markedet er veldig på, og det har slått godt an, forklarer hun.

Elisabeth Dreyer i Destinasjon Lofoten

Reiselivssjef Elisabeth Dreyer i Destination Lofoten.

Foto: Tommy Andreassen

Fortsatt er Asia-turismen i en gryende fase. Det har vært fokus på markedet noen år, men det er først nå bransjen ser at de begynner å våkne.

– Det er et marked vi har nødt til å lære oss å kjenne godt. Da tenker jeg på viktigheten i at vi kjenner kulturene som kommer til oss, og at vi har en felles forståelse på hva de er ute etter, sier hun.

Les også: – De har knapt sett snø på tv, og så legger de ut på biltur på vinterføre

Nordlyset gir vekst

Økningen i antall kinesiske turister til Nord-Norge har vært betydelig de tre siste månedene, fra 7.000 i januar til hele 17.000 i mars. Forklaringen er den såkalte «nordlysturismen».

– Det har vært en høy vekst i antall overnattinger i nord i tre år på rad. Det er kjempebra. Turistene fra utlandet kommer særlig for å oppleve vakre Nord-Norge. For mange har nordlyset blitt en av de store ferieopplevelsene man må oppleve i løpet av livet, sier hun.