Hopp til innhold

Raja lover 280 millioner til VM i Narvik: – Meget gledelig

Et VM i alpint har aldri blitt arrangert i Norge. Men nå legger kulturministeren pengene på bordet. Dermed er alt duket for at Narvik gjør historie om få år.

Abid Raja overrekker en lovnad om 280 millioner kroner i garanti til Alpin-Vm 2027

Kultur og likestillingsminister Abid Raja lover en garanti på 280 millioner kroner til Alpin-VM 2027

Foto: Johannes Sundby

Ikledd i slalåmdress ankom kulturminister Abid Raja Narvikfjellet i dag formiddag.

Med seg hadde han en lovnad om en statsgaranti på 280 millioner kroner til Alpin-VM 2027.

Lovnaden om garanti har både kommunen, arrangøren og den øvrige befolkningen ventet lenge på.

– Dere får altså det dere har bedt om, en statsgaranti på 280 millioner kroner. Jeg håper dere vinner. Dette vil være et stort løft for Nord-Norge, men også hele Norge. Gratulerer med dagen, så ministeren da han rakte frem en skriftlig garanti til arrangørene i dag.

– Bidraget er helt avgjørende. Det setter oss i stand til å realisere drømmene vi har hatt lenge, sier styreleder, Eirik Frantzen i Narvikfjellet Allmenn AS.

Kjempet en intens kamp

– Narvik kan stille opp med noe helt unikt. Her har du fjord, fjell og by kombinert i en naturskjønn pakke. Narvik sine planer setter Norge på kartet som en konkurransedyktig kandidat, sier kultur og likestillingsminister Abid Raja.

Alpin-VM er et av verdens største idrettsarrangement.

I april i år gjorde kommunestyret i Narvik det endelige vedtaket om å stille seg bak Narvik som søkerby til lekene i 2027.

Narvik kjempet lenge en intens kamp med Hafjell/Kvitfjell om å være Norges foretrukne kandidat. Men i november 2018 vedtok styret i Skiforbundet at det var Narvik som skulle få lov å søke.

Alpin-VM er det nest største vintermesterskapet som skjer i verden, kun slått av OL.

Spørsmålet har vært om Narvik får en nødvendig garanti fra regjeringen.

De har måttet garantere for at anleggene står klare til VM i 2027, i tillegg til et statlig bidrag på 270 millioner kroner.

Nå er altså alt på plass, og Narvik kan se fram til et VM om få år. Som første gang i Norge. (det ble riktignok delt ut VM-medaljer under vinter-OL i Oslo i 1952, men Norge har aldri hatt et rent VM tidligere).