NRK Meny
Normal

«Slaget om Narvik» blir TV-serie

«Slaget om Narvik» kan bli å se på TV om to til tre år etter at det i dag ble kjent at mediegigant går inn i prosjektet.

Slaget om Narvik

Narvik sentrum i brann etter bombing. Om 2-3 år blir «Slaget om Narvik» TV-serie.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Mediekonsernet Egmont har fattet interesse for prosjektet, og i dag innkalte de til pressekonferanse i Narvik.

Storyline NOR har i lengre tid jobbet med filmplanene om Narvik. Nå har de fått Nordisk Film med på laget, og i dag inngikk de en samarbeidsavtale for veien videre.

Nordisk film eies av mediekonsernet Egmont og stod blant annet bak storfilmen «Kon-Tiki».

Dersom alt går etter planen, kan den ferdigproduserte tv-serien om krigen i Narvik være klar for publikum om to til tre år.

Slaget om Narvik varte fra 9. april 1940 til 8.juni samme år. Norske, britiske, franske og polske soldater slo de tyske styrkene tilbake, og vant malmbyen tilbake. Dette var Hitlers første store nederlag i 2. verdenskrig.

Mer enn 30.000 soldater fra begge sider lå i strid om byen, som ble ansett som meget viktig strategisk både av Hitler og Churchild. Narvik var et knutepunkt for utskiping av svensk malm.

For tyskerne var jernmalmen særdeles viktig i våpenopprustninga. Det er skrevet en rekke bøker om slaget om Narvik, og byen innerst i Ofotfjorden har etter krigen gitt navn til gater og plasser i Polen, Frankrike og England.

Hvert år markeres det dramatiske slaget i Narvik, og veteraner fra alle de allierte landene har kommet for å være med på minnemarkeringene.

Fransk alpejeger tilbake i Narvik: – Nå kan jeg dø

Tidligere i høst ble det kjent at filmregissør, Tommy Wirkola, ønsker å lage en film om slaget. Også andre aktører har store planer for filmatisering av hendelsen.

I dag blir kommer trolig «Slaget om Narvik» et steg nærmere kinolerretet. Vi sender direkte fra pressekonferansen kl. 11.