–Det har vært et sant helvete

Falck har hatt en travel natt med berging av dårlig skodde vogntog på Helgeland i Nordland. Fire trailere har hatt problemer på glatta, og E6 ved Storvoll måtte stenges.

E6 er stengt mellom Dunderland og Krokstrand på grunn av et vogntog.

Glatte veier i Nordland førte til flere vogntog fikk problemer (Arkivfoto).

Foto: 03030-tipser

– For å si det på godt nordnorsk så har natta vært et sant helvete. Det har stått vogntog på bakker og det har vært vogntog som har kjørt av veien, sier bilberger for Flack Tom Ketil Steiro.

Han har berget fire vogntog i løpet av natta. Steiro forteller at vogntogførere ble tatt på sengen av det skiftende været.

Er de dårlig skodd for vinterføret?

– Absolutt ikke. De har både vinterdekk og kjetting, sier Steiro til NRK.

Politiet hadde ved 4.30-tiden en patrulje ute for å bistå ett av vogntogene, som ikke hadde fått på kjetting i vinterværet. I tillegg var Falck i gang med å hjelpe sitt tredje vogntog for natten, får NTB opplyst.

– Én av dem har ødelagt rundt 150 meter med autovern, opplyser politiet på Helgeland, som sier at det ikke er meldt om personskade.

To av vogntogene kjørte av veien i nærheten av Storvoll i Rana kommune. Også de andre kjøretøyene befant seg i samme område da det gikk galt. Det er kuldegrader og snødekke i området.

– Glatte veier. Kjør forsiktig, meldte politiet på Twitter sent mandag kveld.