– Barnemishandling å skille Volden og surrogat-tvillingene

– Det må gå an å være litt smidig. Ellers ender vi opp med et grusomt samfunn, sier artist Halvdan Sivertsen, som ber myndightene få hjem Kari Ann Volden og surrogat-tvillingene.

Halvdan Sivertsen engasjerer seg i Volden-saken

– LA DEM KOMME HJEM: – Kari Ann Volden (innfelt) er et godt menneske som har gjort en dum feil. Nå må vi la nåde gå for rett, sier Halvdan Sivertsen.

Foto: NRK/Privat

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I over ett år har alenemor Kari Ann Volden (42) fra Røst sittet fast i India med surrogat-tvillingene Adrian Rene og Mikael Andreas. Til tross for stort engasjment både lokalt og fra Stortingets talerstol, er situasjonen fortsatt like fastlåst.

Det opprører visesanger og tidligere lokalpolitker for SV, Halvdan Sivertsen.

– Disse ungene er ingen andres. I praksis er det Kari Ann Volden som er moren. Det er barnemishandling å skille barna fra henne nå. Det er umennesklig å tvinge henne til å forlate barna på et barnehjem i India, sier Sivertsen til VG.

Ruinert og blakk

Ifølge Voldens venninne og støttespiller Mette Steinsvold er Røst-kvinnens ufriviilige utenlandsopphold iferd med å ruinere henne. Mammapermisjonen fra jobben i Statoil er også i ferd med å gå ut.

– Dette er en sak hvor norske myndigheter helt sikkert har sitt på det tørre. Men de mennesklige aspektene er vel så viktige. Det handler om to små statsløse barn, som India ikke kan love noen som helst framtid, sier Sivertsen til avisen.

Han mener myndighet må vise smidighet i saken.

– Det må gå an å se på regelverket med mer smidighet, ellers ender vi opp med et grusomt samfunn.

Glad for støtten

Kari Ann Volden er glad og takknemlig for støtten fra den folkekjære trubaduren.

– Jeg håper vi snart kan komme hjem. Mikael og Adrian trenger statsborgerskap og rettigheter. Mikael er hjertesyk og har ingen rett til behandling i india, sier hun til VG.

Hun mener myndighetene har fått statuert et eksempel nå.

– Jeg tviler noen vil gå i mine fotspor etter dette, sier hun

– Et godt menneske

Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen ber norske myndigheter om å la Volden komme hjem.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

Sivertsen sier hans støtte ikke handler om å være for eller imot surrogati.

– Jeg har selv to barn hvorav den ene er biologisk mitt., men det utgjør ingen forskjell for meg. Følelsemessig synes jeg adopsjon er en god løsning for barnløse. Jeg vil ikke sette meg på min høye hest å dømme barnløse og deres valg, sier han til VG.

Kari Ann Volden og tvillingene

BLAKK OG VISUMLØS: Kari Ann Volden har i over ett år sittet fast i india. Her fra Goa sammen med Mikael og Adrian.

Foto: Privat