Hopp til innhold

– Vi tror Frank André fortsatt lever

Faren til den savnede mannen i Skogbygda i Nes er fortvilet, og mener at politiet kan gjøre mer for å finne sønnen hans.

Frank Andre Gundersen

– Frank André er forsatt inne i skogen et sted, mener faren hans, Per-Arne Gundersen.

Foto: Privat

Per-Arne Gundersen og barnebarn

Per-Arne Gundersen mener politiet kan gjøre mer for å finne sønnen hans. Her er han med datteren til Frank André.

Foto: Privat

Frank André Gundersen (31) har vært savnet siden 5. mai. Han var da på besøk i Skogbygda i Nes. Dette ligger nordøst i Akershus fylke. Siden har ingen sett ham. Faren hans er ikke fornøyd med politiets innsats.

– Det skulle vært mer leting, og politiet skulle ha kalt inn bakkemannskapet som har stått klar lenge. For meg er det verste med dette at man har muligheten til å finne sønnen min, men det blir ikke gjort noe som helst med det, sier Per-Arne Gundersen.

– Vi har ikke gitt opp håpet

Politiet gjorde et stort søk forrige torsdag med helikopter, bakkepersonell og hunder, men Frank André ble ikke funnet. I Kvitnes i Hadsel venter fortvilede pårørende. Per-Arne Gundersen har ikke gitt opp håpet.

– For oss pårørende er håpet ennå ikke ute, vi vil ikke gi oss. Vi tror han fortsatt lever og går i skogen. Man kan forestille seg hvordan det er å være der ute, høre helikoptrene fly over hodet, men så kommer det ingen. Ingen er der for å redde han, sier Per-Arne Gundersen.

Den savnede har ikke meldt seg inn til NAV som han skulle gjøre, og han har heller ikke brukt pengene i kontoen sin. Dette er tegn for Per-Arne om at sønnen hans fortsatt er i skogen et sted.

– For et år siden så var det en lignende sak i Østfold der en mann var meldt savnet. Politiet hadde gjort noen søk uten resultater, og da avsluttet letingen. Det var venner av han som fortsatte letingen, og da var det for sent. Jeg håper ikke dette er tilfelle denne gang, sier Per-Arne Gundersen.

Starter nye søk

Lensmann i Nes Bernt Ingar Jahren

Lensmannen i Nes forstår frustrasjonen og fortvilelsen til de pårørende. Han sier at det vil bli et nytt søk snart.

Foto: Dan Åsen Hansen / NRK

Lensmann i Nes på Romerike, Bernt-Ingar Jahren sier at han forstår fortvilelsen hos de pårørende.

– Vi skal igangsette nye søk, enten i dag eller i morgen, hvor vi kommer til å ta nye områder. Altså utvide søke, samtidig som det foregår etterforskning på om det kan dukke opp noe nye spor som kan gi nye utgangspunkter for oss å jobbe ut ifra, sier Jahren.

Jahren sier at det har vært gjennomført et stort søk, og at frivillige vil bli brukt, Hvis politiet finner det hensiktsmessig.

– Det naturlige vil være å bruke Norsk Folkehjelp, Røde Kors, søkshunder, politihunder, helikopter og brannvesen. Men det er opp til innsatsleder å avgjøre hva som er nødvending å bruke i leteaksjonen, sier Jahren.

– Tiden begynner å renne ut

Per-Arne er glad politiet skal starte et nytt søk, men han er bekymret over responsen han har fått fra politiet.

– Politiet har sagt at de skal ta med hunder, og da fra brannvesenet. Men det er ikke de hundene jeg vil at politiet skal ta med for å lete etter sønnen min. Tiden begynner å renne ut, sier Per-Arne Gundersen.

– Det er bra at det skjer noe, men det som skjer nå er at de leter ikke lenger etter en levende person. Det er grusomt å sitte her å si dette som en far om sin sønn, men politiet leter etter en dø person nå, fortsetter han.

Men lensmann i Nes, Bernt-Ingar Jahren mener at man ikke skal konkludere for raskt. Selv holder han alle muligheter åpne.

– Man må likevel innse at det har gått lang tid nå siden han ble meldt savnet, sier Jarhen.