Hopp til innhold

Ble siktet for drap: – Vil fremme krav om erstatning

Frank André Gundersen (31) fra Vesterålen ble funnet død i mai. Nå er den endelige obduksjonsrapporten klar.

Død person funnet i Skogbygda

IKKE NOE KRIMINELT: Den endelige obduksjonsrapporten etter avdøde Frank André Gundersen er klar. – Det er ikke påvist tegn til vold av betydning for dødens inntreden, sier politiet.

Foto: Simon Solheim / NRK

Politiadvokat i Romerike politidistrikt, Haris Hrenovica

AVSLUTTER ETTERFORSKNINGEN: – Vi gjennomfører noen siste avhør før vi lukker saken helt, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt.

Foto: Nadir Alam

Politiet på Romerike har mottatt den endelige obduksjonsrapporten etter avdøde Frank André Gundersen (31) fra Vesterålen.

– Etterforskningen er nå inne i sin avsluttende fase. Vi gjennomfører noen siste avhør før vi lukker saken helt, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt.

Obduksjonsrapporten konkluderer med at det ikke er vold som er direkte dødsårsak, fortsetter han.

– Det er ikke påvist tegn til vold av betydning for dødens inntreden. Da kan det høres ut som at det har vært vold involvert, men det kan stamme fra greiner eller andre ting i skogen. Det er ikke påvist en sikker dødsårsak.

Politiet konkluderer dermed med at det ikke er noe kriminelt bak dødsfallet.

– Ut ifra rapporten er det nærliggende å tro at døden skyldes nedkjøling, sier Hrenovica.

Nektet straffeskyld

31 år gamle Gundersen fra Hadsel i Vesterålen ble sist sett mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda hvor han var på besøk. Han gikk da til fots langs Sjølivegen i retning Joker-butikken i Skogbygda.

Politiet på Romerike pågrep i slutten av mai to menn som ble siktet for drap eller medvirkning til drap på den savnede.

De to mennene på henholdsvis 27 og 29 år nektet begge straffeskyld.

Personene ble varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker skulle være i full isolasjon, men slapp ut allerede etter åtte dager. Politiet hadde da funnet Gundersen, og frafalt dermed siktelsene.

– Vil få etterspill

Linda Ellefsen Eide

VIL KREVE ERSTATNING: Advokat Linda Ellefsen Eide.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Advokat Linda Ellefsen Eide forsvarte en av de to mennene som ble siktet. Ifølge Eide kjente hennes klient Frank André Gundersen vagt.

– Jeg har lest rapporten, og her er det åpenbart at døden har inntruffet som følge av andre ting enn menneskelig innblanding, sier hun til NRK.

At politiet mener det ikke ligger noe kriminelt bak, mener advokaten renvasker navnet til hennes klient.

– Nå ligger det i sakens natur at det foreligger grunnlag for erstatning. Når man har blitt anklaget for en så alvorlig handling, så vil det få etterspill, fastslår Eide.

NRK har ikke lyktes å komme i kontakt med forsvarer Tarjei Ræder Breivoll, som representerte den andre av de to mennene. Han uttalte imidlertid i juni at heller ikke hans klient utelukket krav om erstatning.

– Har du vært varetektsfengslet og siktelsen blir henlagt, har du nærmest automatisk rett på erstatning, sa han.

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen

GJORDE UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere søker her etter Frank André Gundersen på en eiendom i Sjølivegen i Skogbygda i Nes i mai.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix