Hopp til innhold

Familien står uten svar etter at sønnen forsvant

Frank André Gundersen (31) har vært savnet siden 5. mai. – Vi sitter og venter på beskjed hele tiden, sier hans far Per-Arne Gundersen.

Frank Andre Gundersen

Siden 5. mai har Frank André Gundersen vært savnet. Familien ønsker at søket gjenopptas.

Foto: Privat

Politiet har søkt etter 31-åringen, men videre søk er satt på vent. Imens sitter far i Hadsel i Vesterålen, 1300 kilometer unna, og søker svar.

– Vi sitter og venter på beskjed hele tiden. Jeg sitter stort sett på Facebook og blar på telefonen og leter etter nyheter, sier han til NRK.no.

Siste livstegn fra sønnen var 5. mai. Han var da på besøk i Skogbygda i Nes og forlot huset han var på besøk i.

Måtte organisere private søk for å finne broren

Håkon Oskar Andersen

Håkon Andersen forsvant etter en hyttetur i 2012.

Foto: Politiet/NRK

Den samme situasjonen har Richard Andersen fra Moss vært oppe i. Hans bror Håkon forsvant fra en hyttetur i Østfold i desember i 2012.

Politiet avsluttet søket etter ham etter at de hadde søkt i flere dager.

– Når en person er borte og når man vet sånn cirka hvor personen er, så bør man bruke det som er mulig å finne vedkommende, synes jeg.

Richard Andersen og brorens barndomskamerater valgte selv å starte et privat søk etter broren. Han ga seg ikke før broren ble funnet.

LES OGSÅ:

Krevende å søke alene

– Det er forferdelig tragisk. Du sitter der og vet at en som er nær deg er borte. Når ingen leter etter en, så er det veldig vanskelig å bare sitte der. Det er en tøff situasjon å komme opp i, forteller Richard Andersen.

I april 2013 fant han broren død i skogen.

– Jeg vil ha folk ut i skogen. Letemannskaper står så å si klare til å gå ut, men politiet vil ikke sette i gang noe. Søndag var de ute og lette – som en frivillig øvelse. Jeg føler meg overbevist om at han er der ute, sier Per-Arne Gundersen.

– Det å sette i gang et søk og stort apparat som nærmeste pårørende, er veldig krevende. Hadde politiet hatt en ressursperson som kunne tatt imot telefoner og organisert ting, så hadde det vært til veldig stor hjelp, synes jeg, sier Richard Andersen.

Per 1. april var det registrert 75 savnede personer i Norge i 2014, viser tall fra Kripos.

Ingen bevegelser på bankkonto

Det ble satt i gang et søk med både helikopter og mannskaper i skogen etter at han ble meldt savnet, men søket ble avsluttet etter én dag.

Det har ikke vært noen bevegelser på Gundersens bankkonto eller mobiltelefon.

Faren mener det er flere ting som tilsier at sønnen er i skogen og ønsker at leteaksjonen gjenopptas.

– Jeg pratet med lensmannen i går. Han sa det ikke blir igangsatt søk, med mindre det kommer konkrete tips. Jeg forsto at dette blir avgjort på et høyere plan. For meg betyr dette at det er et økonomisk spørsmål. Pengene som skal brukes på dette mennesket er brukt opp, sier han.

NRK.no har ikke lykkes å få en kommentar fra politiet.