– Som å bli trener for en toppklubb i fotball

Nicholas Korsgård (24) fra Bodø har overtatt som hovedtrener i den prestisjetunge spillerorganisasjonen Fnatic. – Som å bli trener for en toppklubb i fotball, sier ekspert.

Nicholas Korsgård

Nicholas «NicoThePico» Korsgård, her avbildet mens han fremdeles var analytiker og trener for Origen.

Foto: Riot Games

For bare seks år siden satt Nicholas Korsgård hjemme i kjelleren i Bodø og heiet på Fnatic i finalen av verdensmesterskapet i første sesong. Nå er han ansatt som hovedtrener for Fnatic, som er en profesjonell e-sportsorganisasjon med spillere fra hele verden, skriver Gamer.no.

På kort tid har Nicholas Korsgård, bedre kjent som «NicoThePico» i e-sportsmiljøet, gjort karriere på europeisk toppnivå innenfor spillet League of Legends.

– Dette er toppidrett, og mer enn en fulltidsjobb. Du tenker hele tiden over spillet, og hva du kan gjøre for å heve nivået blant spillerne dine, sier han til NRK.

Flyttet til Berlin

Nicholas Korsgård

– Jeg er veldig motivert, sier Nicholas Korsgård om sin nye trenerjobb. Korsgård fullførte for øvrig en bachelor i økonomi og ledelse i desember.

Foto: Karina Ziminaite / GameSports.de

Korsgård har vært kommentator i mange turneringer, vært med på å starte den norske toppklubben Atraxy (nå myXMG) og spilt for britiske Enigma.

Etter å ha lagt egen karriere som spiller på hylla, flyttet han til Berlin for å bli hovedanalytiker og senere hovedtrener for et av Europas beste lag, Origen.

Korsgård forlot imidlertid Origen tidligere i sommer, og i juli sprakk nyheten om at han har signert kontrakt som assisterende hovedtrener for Fnatic. En måned senere rykker han opp i sjefsstolen som hovedtrener.

– Dette er en stor ære for meg. Jeg får muligheten til å vokse og utvikle meg innenfor en svært anerkjent organisasjon. Fnatic har alltid vært ett av de mest legendariske e-sportslagene, og det blir min oppgave å videreføre dette, sier Korsgård.

Hektisk

For 24-åringen betyr det noen hektiske måneder framover.

– Vi begynner å nærme oss slutten på den vanlige sesongen. I august er det finale i Krakow. Gjør vi det bra der, blir vi å reise til Korea på treningsleir, før turen går til VM i League of Legends i USA, sier Korsgård.

Tjener millioner

E-sportsjournalist Kenneth Gaupseth Johansen i Gamer.no forteller at det spilles om alt fra én millioner dollar til 12–13 millioner dollar i de største turneringene. De beste spillerne kan ha en årslønn på flere millioner kroner.

Kenneth Gaupseth Johansen

Kenneth Gaupseth Johansen i Gamer.no har god oversikt over e-sportsmiljøet nasjonalt og internasjonalt.

Foto: Gamer.no / Telenor

– Miljøet er i sterk vekst, og seertallene øker hele tiden. I det siste har store fotballklubber hoppet på bølgen. Både United, Valencia, West Ham, Schalke 04 har egne e-sportsavdelinger i lagene sine.

Det er budrunde på de beste spillerne, på samme måste som i profesjonell fotball. Og spillerne stiller krav om både lønn og frynsegoder.

– Fnatic er i så henseende en av de aller største organisasjonene. De driver som andre idrettsorganisasjoner, og lønner både trenere og analytikere. Å gå inn på trenersiden der, er det samme som å bli trener for United i fotballsammenheng.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.