NRK Meny
Normal

– Som å bli trener for en toppklubb i fotball

Nicholas Korsgård (24) fra Bodø har overtatt som hovedtrener i den prestisjetunge spillerorganisasjonen Fnatic. – Som å bli trener for en toppklubb i fotball, sier ekspert.

Nicholas Korsgård

Nicholas «NicoThePico» Korsgård, her avbildet mens han fremdeles var analytiker og trener for Origen.

Foto: Riot Games

For bare seks år siden satt Nicholas Korsgård hjemme i kjelleren i Bodø og heiet på Fnatic i finalen av verdensmesterskapet i første sesong. Nå er han ansatt som hovedtrener for Fnatic, som er en profesjonell e-sportsorganisasjon med spillere fra hele verden, skriver Gamer.no.

På kort tid har Nicholas Korsgård, bedre kjent som «NicoThePico» i e-sportsmiljøet, gjort karriere på europeisk toppnivå innenfor spillet League of Legends.

– Dette er toppidrett, og mer enn en fulltidsjobb. Du tenker hele tiden over spillet, og hva du kan gjøre for å heve nivået blant spillerne dine, sier han til NRK.

Flyttet til Berlin

Nicholas Korsgård

– Jeg er veldig motivert, sier Nicholas Korsgård om sin nye trenerjobb. Korsgård fullførte for øvrig en bachelor i økonomi og ledelse i desember.

Foto: Karina Ziminaite / GameSports.de

Korsgård har vært kommentator i mange turneringer, vært med på å starte den norske toppklubben Atraxy (nå myXMG) og spilt for britiske Enigma.

Etter å ha lagt egen karriere som spiller på hylla, flyttet han til Berlin for å bli hovedanalytiker og senere hovedtrener for et av Europas beste lag, Origen.

Korsgård forlot imidlertid Origen tidligere i sommer, og i juli sprakk nyheten om at han har signert kontrakt som assisterende hovedtrener for Fnatic. En måned senere rykker han opp i sjefsstolen som hovedtrener.

– Dette er en stor ære for meg. Jeg får muligheten til å vokse og utvikle meg innenfor en svært anerkjent organisasjon. Fnatic har alltid vært ett av de mest legendariske e-sportslagene, og det blir min oppgave å videreføre dette, sier Korsgård.

Hektisk

For 24-åringen betyr det noen hektiske måneder framover.

– Vi begynner å nærme oss slutten på den vanlige sesongen. I august er det finale i Krakow. Gjør vi det bra der, blir vi å reise til Korea på treningsleir, før turen går til VM i League of Legends i USA, sier Korsgård.

Tjener millioner

E-sportsjournalist Kenneth Gaupseth Johansen i Gamer.no forteller at det spilles om alt fra én millioner dollar til 12–13 millioner dollar i de største turneringene. De beste spillerne kan ha en årslønn på flere millioner kroner.

Kenneth Gaupseth Johansen

Kenneth Gaupseth Johansen i Gamer.no har god oversikt over e-sportsmiljøet nasjonalt og internasjonalt.

Foto: Gamer.no / Telenor

– Miljøet er i sterk vekst, og seertallene øker hele tiden. I det siste har store fotballklubber hoppet på bølgen. Både United, Valencia, West Ham, Schalke 04 har egne e-sportsavdelinger i lagene sine.

Det er budrunde på de beste spillerne, på samme måste som i profesjonell fotball. Og spillerne stiller krav om både lønn og frynsegoder.

– Fnatic er i så henseende en av de aller største organisasjonene. De driver som andre idrettsorganisasjoner, og lønner både trenere og analytikere. Å gå inn på trenersiden der, er det samme som å bli trener for United i fotballsammenheng.