NRK Meny
Normal

– Håper på spennende flyplassdebatt

Bør politikerne si ja til ny storflyplass i Rana, eller bør flyplassene på Helgeland få være i fred som de er? Det er blant spørsmålene vi stiller når vi inviterer til debatt fra Korgen Samfunnshus.

Flyplassdebatt på Helgeland

Spørsmålet om hvilken lufthavnstruktur som er best for Helgeland blir tema når NRK Nordland samler en rekke debattanter til en times lang direktesendt radio og nett-tv-sending fra Korgen Samfunnshus i dag klokken 16.00.

Programleder Martin Steinholt vil lede debatten. Blant gjestene er ordfører Geir Waage i Rana, varaordfører Åshild Pettersen i Vefsn, Henrik Johansen i Polarsirkelen Lufthavnutvikling og Bjørn Larsen i Mosjøen Næringsforening.

– Håper på en god debatt

– Det blir forhåpentligvis en gyllen mulighet for alle parter til å få fram sine synspunkter på en god måte i denne viktige saken for regionen. Jeg håper vi får til en god og spennende debatt, sier debattleder Martin Steinholt.

Det er sitteplasser til rundt 200 personer i salen, og det vil også bli kafesalg under arrangementet.

– Vi håper at så mange som mulig vil komme for å følge debatten i Korgen, og det vil også bli gitt mulighet for noen få spørsmål fra salen, sier Steinholt.

Sendes også hos lokalavisene

Debattsendingen planlegges med en politisk duell, en luftfartfaglig duell – samt en næringsduell mellom verksdirektør Kathrine Næss i Alcoa og markedssjef i Mo industripark, Jan Gabor.

I tillegg deltar også leder i Nordland SV Marius Jøsevold fra Nesna, og redaktørene i Rana blad, Helgelendingen og Helgelands Blad som skal oppsummere debatten til slutt.

Debatten kan følges på P1 og nrk.no/nordland, samt via Rana Blad, Helgelendingen og Helgelands Blads nettsider.