NRK Meny
Normal

50 personer i masseslagsmål på asylmottak

Politiet måtte i natt rykke ut til et masseslagsmål etter en cricket-turnering på Vensmoen asylmottak i Saltdal. Tre ble sendt til sykehus.

Knust rute etter slagsmål

Slagsmålet skal ha foregått på Røklandsenteret, noen hundre meter unna asylmottaket. Denne ruten ble knust under sammenstøtene.

Foto: Christine Karijord / NRK

Slagsmålet skal ha brutt ut etter uenighet om finaleresultatet på cricket-turneringeni på Vensmoen mottak. Mottaket for enslige mindreårlige asylsøkere arrangerte turneringen og tok i mot lag fra andre mottak i regionen.

– Så langt politiet kjenner til skal det ha vært uenighet knyttet til resultatet i finalen som hadde utløst den hissige stemningen. Forsøk på å roe ned situasjonen fungerte ikke og det utviklet seg til slosskamp mellom nærmere 50 ungdommer, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet undersøker bil

På ettermiddagen i dag var politiet på plass for å gjøre undersøkelser i forbindelse med slosskampen på Vensmoen.

Foto: Christine Karijord

Fem personer skal ha fått lettere skader. Pressekontakt Børre Arntsen ved Nordlandssykehuset i Bodø opplyser at ingen av de involverte kom fra det med større skader.

– Vi fikk inn tre stykker, og to av de er utskrevet uten skader. Én blir nå behandlet for brudd i nesen, forteller Arntsen.

– Kom kjørende med knuste ruter

Simon Erikstad er ekstrahjelp på Røklandsenteret og forteller om bråk og spetakkel utenfor senteret.

Simon Erikstad Meisler
Foto: Christine Karijord

– Like før klokken 9 i går var jeg ute med søpla og la merke til mye folk og liv på fremsiden av pumpene. Da var det to biler som var ankommet. De kom rullende med knuste ruter og det var en god del roping, hopping og skring på fremsiden. Vi fulgte rutinene våre og kalte inn politiet, forteller Erikstad.

Han forteller videre at etter litt puffing og knuffing skal situasjonen ha roet seg ned. De involverte skal da ha tilkalt hjelp og hentet vann og papir for å hjelpe de skadde.

Angrep med stokker og spader

Ifølge politiet skal det ha blitt brukt både cricketkøller og andre slagredskaper i sammenstøtene.

– Det var en uenighet om resultatet, som førte til at de gikk til angrep på hverandre med slagvåpen, cricketkøller, stokker og spader, opplyste operasjonsleder Jon Inge Moen i Salten politidistrikt til VG i går kveld.

Politiet sier i dag at de ser alvorlig på hendelsen og har opprettet straffesaker. Det jobbes med å få oversikt over hva som har skjedd og hvem som har gjort hva. Det vil bli foretatt avhør av både vitner, fornærmede og mistenkte i dagene fremover.

Regionlensmann Robin Johnsen sier at saken vil bli prioritert.

Laster kart, vennligst vent...

Vensmoen asylmottak ligger i Saltdal kommune i Nordland. Mottaket tar imot enslige mindreårige asylsøkere.