13 personer pågrepet i politiaksjon

13 personer er pågrepet etter at politiet gikk til aksjon på Fauske i dag.

Politiaksjon på Fauske

Politiet troppet opp utenfor lokalene til Turnout MC på Fauske.

Foto: Leserbilde

Amfetamin, ulovlige våpen og store mengder alkohol er blant beslagene som er blitt gjort i politiets aksjon på Fauske i dag.

Les også:

Video 13 tatt i narkoaksjon på Fauske

Tidligere straffedømt

Felles for de fleste av de pågrepne er at de har tilknytning til MC klubben Turnout på Fauske.

Turnout Fauske/ Hells Angels

Hells Angels feiret MC klubben Turnout på Fauske sitt 20-års jubileum.

Foto: Politiet

– Flere er tidligere straffedømt for blant annet narkotika og ulovlig besittelse av våpen. Nå må de svare for en rekke forhold knyttet til kjøp, salg og oppbevaring av amfetamin og andre narkotiske stoffer, opplyser lensmann Petter Grønås.

Politiet har gjort flere avhør og flere vil bli foretatt i løpet av ettermiddagen. Noen av de pågrepne er blitt sluppet fri med forelegg opp til 10.000 kr.

På hjemstedet

Andre vil bli værende i arresten og framstilt for varetektsfengsling siktet for brudd på narkotikalovgivningen.

– Det er gjort flere beslag etter ransakning både på hjemsted, arbeidsplass og i klubblokalene til Turnout. Politiet har gjort beslag av amfetamin, cannabisplanter og andre narkotiske stoffer. I tillegg er det funnet ulovlig oppbevaring av våpen og store mengder alkohol.

Les også:

Fest

Det er ikke første gangen politiet har fokus på MC-klubben Turnout. Under klubbens 20-års jubileum i juli kom det tydelig fram at klubben har etablert kontakt med 1% klubben Hells Angels.

Politiaksjon på Fauske

Politiet aksjonerte onsdag mot lokalene til Turnout MC på Fauske.

Foto: Leserbilde

– Det er informasjon som er kommet fram under og i etterkant av denne festen som danner grunnlaget for politiets aksjon i dag. Vi har sittet inne med så mange opplysninger som har gjort at vi har prioritert dette arbeidet høyt, sier Grønås.

Politiet ser ikke bort fra at flere personer vil bli pågrepet i denne saken.

– Det vil det etter all sannsynlighet bli. Etterforskningen og funnene i forbindelse med pågripelsene vil avgjøre neste trekk i saken, sier Grønås til NRK.no.