Slår jernring rundt MC-lokale

Politiet kontrollerer alle motorsyklistene på vei til festen til Turnout MC. Urovekkende mange viser sin støtte til Hells Angels, mener politiet.

Turnout MC

SKJULT BETYDNING: «Support 81» på ryggmerket til denne motorsyklisten er støtte til Hells Angels. H og A er nemlig den åttende og første bokstaven i alfabetet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Turnout MC
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Politiets aksjon mot Turnout MC på Fauske fortsetter. Medlemmer fra Hells Angels er på besøk når MC-klubben Turnout på Fauske feirer 20-årsjubileum. Da er også politiet på plass.

– Det er overraskende lite folk foreløpig og det har gått veldig bra. Det går rolig for seg for øyeblikket, sier lensmann Petter Grønås.

Fredag var brannvesenet og kommunen på en varslet befaring ved MC-klubbens lokaler. Politiet gjorde ingen beslag eller arrestasjoner.

Urovekkende tendenser

Flere av motorsyklistene har hatt jakker med «Support 81» som viser deres støtte til Hells Angels.

– For oss er det urovekkende at de har hengt opp bannere med «Support 81» og går i slike jakker. Dette ses på som forstadiet til medlemskap i Hells Angels, sier Grønås.

Politiet ønsker med aksjonen å vise sin tilstedeværelse og følger utviklingen med argusøyne.

– Vi har fokus på denne festen og miljøet i særdeleshet. Opplysninger om tilknytningen mellom Turnout og Hells Angels er interessant for oss fordi dette er et kriminelt miljø som vi må ha kontroll over. Kontrollen vil fortsette utover kvelden og helga, sier lensmannen.

Kontrollerer alle motorsyklister

Turnout MC

Motorsyklister med en hyggelig hilsen til politiet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Vi kartlegger de som skal på festen hos MC-klubben på Finneid. Vi ønsker å ha kontroll på hvem som kommer hit og sjekker identifikasjonen til alle. I tillegg er det interessant å høre hvilken klubb de tilhører, sier innsatsleder Remy Johansen.

Ifølge politiet ser ikke MC-folkene mørkt på å bli kontrollert og stemningen skal være god.

– Det er god stemning og foregår i rolige former. Vi har nødvendig antall folk i beredskap, og jeg har jevnlig kontakt med vårt kontrollpost, sier lensmann Grønås.

Ifølge NRKs reporter på stedet virker MC-folkene hyggelige og respekterer at de blir kontrollert av politiet.

Tilknytning til Hells Angels?

Politiet har i lengre tid overvåket MC-klubben på grunn av mistanke om Hells Angels-tilknytning og ulovlig skjenking.

Turnout holder til på Finneid øst for Fauske. Her har det tidligere vært Hells Angels-medlemmer på besøk og politiet er bekymret for at Turnout kan bli en støtteklubb.

– Vi er usikker på antallet Hells Angels-medlemmer som dukker opp, men vi vet at enkelte var her allerede for noen dager siden, sier lensmann i Fauske, Petter Grønås.

Kjenninger av politiet

Han kan fortelle at enkelte av Turnout-medlemmene er tidligere kjenninger av politiet.

– Vi har hatt med flere av medlemmene å gjøre ved flere anledninger. Det gjelder som regel narkotikarelaterte saker, sier lensmannen.

Politiet skal ha jubileumsfesten under oppsyn hele helgen.

– Vi skal kjøre et stramt opplegg, hvor vi skal ha identitetskontroll på alle som skal inn og ut av festområdet, sier Grønås.

Video MC-klubben Turnout på Fauske

MC-klubben Turnout på Fauske

Etablert i sju norske byer

Hells Angels har vært i Skandinavia i vel 30 år, og mange medlemmer har flere og lange dommer bak seg. Så langt er klubben etablert i sju norske byer, Tromsø er en av dem.

NRK har tidligere avslørt at 27 MC-klubber i hele Norge har blitt nye støtteklubber til Hells Angels. Twin Heads i Brønnøysund og Armageddon i Mosjøen er blant disse.

Se video: Hells Angels etablerer seg i nord:

Video MC-klubber etablerer seg

MC-klubber etablerer seg