Bodø/Glimt ute av cupen – slapp inn fire mål mot LSK

Gjermund Åsen slo til som tomålsscorer i Lillestrøms 4-2-seier over Bodø/Glimt. Det ble stopp for fjorårets finalist allerede i cupens 3. runde.

Smellen kom under tre uker etter at Glimt banket LSK 5-0 på bortebane i Eliteserien, men hjemme på Aspmyra gikk det ikke veien.

Åsen tok gjestene foran tidlig da en markkryper gikk inn via stolpen. Et distanseskudd fra Håkon Evjen ga 1-1 før omgangen var halvspilt. Ballen sneiet innom en LSK-spiller og endret retning.

Åtte minutter senere var Lillestrøm tilbake i føringen etter et strålende angrep. Félix Vá sørget for det da han ble spilt fram av en uselvisk Eric Kitolano. Tidligere i uken ble Vá utestengt i tre seriekamper for det røde kortet han fikk mot HamKam.

Glimt fikk med seg 2-2 til pause takket være Jens Petter Hauge, men problemene stoppet ikke der. Fire minutter ut i 2.-omgangen traff LSK-kaptein Åsen godt igjen, og et snaut kvarter senere la Ruben Gabrielsen på til 4-2 med pannen.

Bodø/Glimt har vært i to av de tre siste cupfinalene. Begge ble tapt 0-1 for Molde.