Utforsk Skibladner i 360 grader

Lurer du på hvordan det ser ut inne og ute på dekk i verdens eldste hjuldamper i drift? Ved hjelp av 12 ulike kamera, kan du nå oppleve Skibladner fra hjemme.

På mobil velger du ønsket bilde ved å trykke oppe til venstre i bildet. Navigering gjøres ved at du drar fingeren rundt i ønsket retning. Du bestemmer selv om du vil se til venstre, høyre, opp og ned - eller om du vil zoome inn eller ut.

Bruker du en datamaskin, kan du bevege musepekeren øverst til venstre på dette bilde, for deretter å trykke deg videre inn på de ulike stedene av båten du ønsker å se.
Etter at det er gjort, kan du bevege deg ved hjelp av piltastene; til venstre, høyre, opp og ned - samt zoome deg inn og ut av bildene. Bildene gjør at du kan oppleve det 160 år gamle skipet fra innsiden og utsiden.

Alle bildene har en vinkel på 360 grader, noe som skaper en holistisk følelse. Det flotteste visuelle inntrykket får du om du velger fullskjermvisning

Her kan du lese om at Skibladnerens historie allerede startet i 1840, da «D/S Jernbarden» ble sjøsatt som det første dampskipet på Mjøsa. Programmet for sommersendingene i NRK fra den gamle hjuldamperen finner du her.