Natur – NRK

NRK Meny

NATUR PÅ TV

Norsk dokumentarserie fra 2017. Kulde og snø er ikke noe problem for ville dyr hvis de bare finner nok mat. Vi får seervideoer og er med på rypefangst med hodelykt og hov. Programleder er Kari Toft. (1:5)
Jens (31) har sagt opp jobben og drar alene til fjells for å overvintre. Nå løsner det endelig for revejakta, og han kan flå rev på ekte pelsjegervis. Han drar på topptur i knallvær, men får den store skjelven når været snur. (5:6)
På Svalbard har det vært flere tøffe vintre for reinsdyrene, og Åshild drar ut i isødet for å se hvordan det går med dyrene hun forsker på.
Reveforsker Nina E. Eide opplever fjellrevvalper på nært hold. Og i Telemark får forsker Frank Rosell for første gang oppleve privatlivet til et beverpar, gjennom et kamera som er montert inne i beverhytten. Men verken naturkreftene eller beverne selv spiller på lag med forskerne ... (4:4)
Laster innhold, vennligst vent..

SEERVIDEOER

Erlend Sørlie filmet denne reven på en skogstur i Evenskjer i Troms.
Jan Lillestu i Engerdal filmet disse haukuglene da han bygget hytte.
Raymond Albrigtsen filmet gaupa på en halvmeters avstand uten å bli oppdaget.

Natur på radio

Når nysnøen legg seg i fjella sig røya opp frå djupt vatn for å gyte på grunnene og da er garnfiskarane klare. Tove Fugelsnes er med på å trekke røyegarn I Fosterlågen i Gjemnes kommune saman med Nils Kristen Heggem. Monika Blikås møter norges ivrigaste artsfiskar Bjørn Florø-Larsen på Trollakaia i Trondheim.
Fruktavlingane i Hardanger er meir enn halverte i år, korleis går det ut over humøet til fruktbonden? Me får og veta at miljøregistrering gjev rikare natur og at lungenever kan minna om salat...