Natur

Med kamera som følgesvenn, drar Tonje, Else, Guro, Hilde og Marthe bak blånene for å måle krefter med naturen på hvert sitt vis. Jentene slåss mot værgudene, ulven blir nærgående, og det ofres til høyere makter foran ferden gjennom tøffe stryk i Altaelva. (5:6)
Med kamera som følgesvenn, drar Tonje, Else, Guro, Hilde og Marthe bak blånene for å måle krefter med naturen på hvert sitt vis. I dag starter den store vinterekspedisjonen til Alaska, der de må takle både små og store rovdyr innpå seg. Og for jentene på på Finnmarksvidda stemmer ikke alltid kartet med terrenget. (4:6)
Med hvert sitt kamera som følgesvenn drar Tonje, Else, Guro, Hilde og Marthe bak blånene for å måle krefter med naturen. I dag blir det både rypefangst og reinslakting på vidda, der også et uhyggelig minne fra krigens dager dukker opp. Og det vakre Svalbardlandskapet viser seg fra sin aller beste side. (3:6)
Laster innhold, vennligst vent..

Seervideoer

Universitetet i Oslo har satt opp uteakvarier i Drøbak, Ivar Ruud Eide filmet hettemåker i «matfatet».
Havsulen ble reddet av Borgvald Ytterøy. Ingeborg Furehaug, filmet.
Håvar Brobakken, filmet en breiflabb som sluker måltidet, fra en fjernstyrt miniubåt på 135 meters dyp.
Når nysnøen legg seg i fjella sig røya opp frå djupt vatn for å gyte på grunnene og da er garnfiskarane klare. Tove Fugelsnes er med på å trekke røyegarn I Fosterlågen i Gjemnes kommune saman med Nils Kristen Heggem. Monika Blikås møter norges ivrigaste artsfiskar Bjørn Florø-Larsen på Trollakaia i Trondheim.
Fruktavlingane i Hardanger er meir enn halverte i år, korleis går det ut over humøet til fruktbonden? Me får og veta at miljøregistrering gjev rikare natur og at lungenever kan minna om salat...