Natur

Lars Monsen på TV

Lars Monsen blir satt av ved en bre på høyfjellet, og han må velge en rute som er sikker. Dette blir en skitur med skredfare og overraskende vær, midt på sommeren.
Lars Monsen befinner seg langt utenfor komfortsonen når han tar av seg bindet foran øynene og må starte turen i det samme utstyret som fjellfolket brukte for over 100 år siden. Sesong 2 (3:6)
Laster innhold, vennligst vent..

NATUR PÅ TV

En serie på seks programmer om drifter, sanser, lek, fysikk, intelligens og tilpasninger. Hvilke sanser bruker dyrene? Seervideoer gir oss artige innblikk i dyrenes verden og Kari Toft får nærkontakt med flaggermus. (2:6)
En serie på seks programmer om drifter, sanser, lek, fysikk, intelligens og tilpasninger. Hva driver dyrene til å ta sine valg? Seervideoer viser dyrenes drifter, og Kari Toft er med og fanger spillkåt blåstrupe i Jotunheimen. (1:6)
Med kamera som følgesvenn, drar Tonje, Else, Guro, Hilde og Marthe bak blånene for å måle krefter med naturen på hvert sitt vis. Sykdom setter stopper for en stor drøm, mens det blir jubel for drømmene som går i oppfyllelse. Og når fangsten på vidda tar slutt, fins det heldigivis konteinere å jakte videre i. (6:6)

Natur på radio

Når nysnøen legg seg i fjella sig røya opp frå djupt vatn for å gyte på grunnene og da er garnfiskarane klare. Tove Fugelsnes er med på å trekke røyegarn I Fosterlågen i Gjemnes kommune saman med Nils Kristen Heggem. Monika Blikås møter norges ivrigaste artsfiskar Bjørn Florø-Larsen på Trollakaia i Trondheim.
Fruktavlingane i Hardanger er meir enn halverte i år, korleis går det ut over humøet til fruktbonden? Me får og veta at miljøregistrering gjev rikare natur og at lungenever kan minna om salat...

SEERVIDEOER

Universitetet i Oslo har satt opp uteakvarier i Drøbak, Ivar Ruud Eide filmet hettemåker i «matfatet».
Havsulen ble reddet av Borgvald Ytterøy. Ingeborg Furehaug, filmet.
Håvar Brobakken, filmet en breiflabb som sluker måltidet, fra en fjernstyrt miniubåt på 135 meters dyp.