Natur

NATUR PÅ TV

Del 2: Ut i naturens årlige festkveld. Vinneren av årets seervideokonkurranse avsløres endelig. Og så skal vi få oppleve Oslos ville hjerte, for selv midt i hovedstaden finnes det lommer med natur og overraskende mange ville dyr. Vi skal møte rødreven på Hovedøya, grevlingfamilien på Rodeløkka og kurtiserende flaggermus blant Romsås' blokker. Til slutt skal vi gjennomføre et helt spesielt eksperiment med våre seere, - med naturens egne lyder.
Del 1: Ut i naturens årlige festkveld. Vi avslører elleve av de tolv finalistene i årets seervideokonkurranse. Vi får blant annet møte fem viltre, men husvarme ekornunger, en selskapssyk og leken delfin, både en brunbjørn og en isbjørn som kommer ubehagelig nær, og vi skal få høre en mystisk historie om en helt spesiell dorulltjuv.
Bjørnen sover seg gjennom vinteren uten å spise. Se andre eksempler på dyrenes fantastiske tilpasningsevner i seervideoene. Og hva som skjer i hjernen til programleder Kari Toft når hun sover. (6:6)
Laster innhold, vennligst vent..

SEERVIDEOER

Universitetet i Oslo har satt opp uteakvarier i Drøbak, Ivar Ruud Eide filmet hettemåker i «matfatet».
Havsulen ble reddet av Borgvald Ytterøy. Ingeborg Furehaug, filmet.
Håvar Brobakken, filmet en breiflabb som sluker måltidet, fra en fjernstyrt miniubåt på 135 meters dyp.

Natur på radio

Når nysnøen legg seg i fjella sig røya opp frå djupt vatn for å gyte på grunnene og da er garnfiskarane klare. Tove Fugelsnes er med på å trekke røyegarn I Fosterlågen i Gjemnes kommune saman med Nils Kristen Heggem. Monika Blikås møter norges ivrigaste artsfiskar Bjørn Florø-Larsen på Trollakaia i Trondheim.
Fruktavlingane i Hardanger er meir enn halverte i år, korleis går det ut over humøet til fruktbonden? Me får og veta at miljøregistrering gjev rikare natur og at lungenever kan minna om salat...