NRK Meny
Normal

Slik kan du delta i #nrkpiip

Hjelp oss til å gjøre sommerens villeste reality enda bedre!

to lomvier og #nrkpiip

Del bilder, kommentarer og morsomme påfunn med oss. Hjelp oss å forske og still spørsmål underveis.

Foto: Trond Berg / NRK

I sommer sender vi direkte fra fuglefjellet Hornøya utenfor Vardø i Finnmark i fem uker – og vi vil gjerne ha ditt bidrag for å gjøre prosjektet enda bedre.

1. Finn de unike øyeblikkene

24 timer i døgnet strømmer det ut bilder på 7 ulike kamera som du kan se direkte på nett. Det blir ganske mange timer og vi vet aldri når de gylne øyeblikkene dukker opp. Derfor trenger vi din hjelp.

Ser du noe unikt kan du:

Høydepunktene brukes i sendingene våre på NRK1, tirsdager etter Dagsrevyen.

Vi er på jakt etter situasjoner som er morsomme, vakre, dramatiske eller på andre måter viser det som skjer av hendelser i fuglefjellet som skiller seg fra de rolige strekkene.

2. Diskuter, kommenter og still spørsmål

I chatten vår kan du stille spørsmål til sjøfuglforskerne som er innom når de ikke er på fuglefjellet for å forske. Kommenter og diskuter med andre.

Vi trenger også gode spørsmål til programlederne og forskerne som kommenterer sendingene på NRK2 – kanskje kommer ditt spørsmål på TV.

3. Del på #nrkpiip

Del bilder og kommentarer med emneknagg #nrkpiip.

Bildene kan etter hvert dukke opp på tv-sendingene våre og på nettsiden. Kommentarene kan også komme på skjermen på minutt for minutt-sendingene på NRK2.

Vi sender hver kveld fra tirsdag til og med søndag. Siste sending er 14. juli.

4. Tell bymåker

Bli med på sommerens folkeforskning og registrer måker som hekker i byen. I løpet av sommeren følger vi med på hvordan det går med måkene våre.

Forskerne tror mange har flyttet til bynære strøk, men de vet det ikke sikkert. På bymåker kan du registrere dine observasjoner og bidra til forskning på måkene.

5. Humorpiip?

Vi lurer ofte på hva alle fuglene tenker og hva de ville sagt til hverandre om de kunne prate. Har du lyst til å prøve deg som natur-humorist? Vi deler våre blinkskudd på flickr.com med CC lisens. Legg gjerne på morsomme tekster eller annet og del tilbake.

Send et tips til nettnatur@nrk.no om du finner på noe morsomt, vakkert eller overraskende!

Nå har toppskarven fått nok av de to leieboerne sine.

Flere seere tipset oss om lunden som hadde «flyttet inn» hos toppskarven og dramaet da toppskarven fikk nok av de snikete lundefuglene. Tips oss om de unike øyeblikkene du ser fra fuglefjellet.