Hopp til innhold

– Jeg måtte spørre to ganger, skal jeg ut nå?

I siste episode av årets Monsen på villspor fikk hovedpersonen sesongens aller mest spektakulære start.

Lars Monsen
Foto: Håvard Jenssen / NRK

Med bind for øynene inne i helikopteret, uten å ane hvor han var, fikk Lars Monsen beskjeden fra Anne Rimmen:

– Du skal ut nå!

– Jeg er vant til at helikopteret lander først, så min tanke da var at jeg skulle settes av på en spiss fjelltopp. Men jaggu var det hav gitt. Jeg ble skikkelig overrasket, forteller Monsen om den spesielle opplevelsen av å bli satt ut i villmarken denne gangen.

Han ble heist ned fra helikopteret og landet i en Nordlandsbåt som ventet tolv nautiske mil nord for Vannøya i Troms. Båten imponerte Monsen, som er vant til robåt, men ikke av denne værharde typen. Han vokste nemlig opp i Nordland og ble med denne turen i Troms minnet om barndommen i Beiarnfjorden.

Lars Monsen

UT I LUFTEN: Lars Monsen ble overrasket av å måtte forlate helikopteret før det landet.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

– Men jeg hadde aldri rodd en så stor robåt aleine før. Dette var jo en ekte Nordlandsbåt som tålte stor sjø. Men den var ikke like lettrodd som båtene jeg er vant med fra oppveksten. Uansett så storkoste jeg meg i båten, den tok sjøen utrolig bra, synes Monsen.

Det skulle derimot bli verre for fjellvandreren etterhvert. Selv om han syns det virket moro med øyhopping i Troms, ble han møtt av en farkost på post 2 som han ikke fikk et særlig godt forhold til.

FØLG MONSENS RUTE I TROMS VED Å KLIKKE PÅ PILEN TIL HØYRE I KARTET:

Monsen 2016 turspor 5

– Seriøst? Kødder dere med meg nå, utbrøt Monsen, da han fikk øye på SUP-brettet som ventet på ham. SUP står for Stand UP Padling. Med brettet måtte han krysse Grøtøydjupet, et sund der Norskehavet kommer rett inn fra nord.

Brettet tok på. Spesielt på knærne.

– Ja, det lille flaket av en padlegreie var veldig spesiell. Jeg hadde flaks med været da jeg krysset fjorden. Gjør du én brå bevegelse på brettet så havner du i vannet, forteller Monsen.

Etter to og en halv time i knestående på brettet karret han seg på land. Stiv i knær og muskulatur.

Lars Monsen

LIKTE DENNE: Turen gikk virkelig unna da Monsen fikk medvind i denne kajakk-seilbåten.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

– Nå har jeg prøvd det også, men jeg kommer ikke til å kjøpe meg et slikt brett selv, fastslår Monsen, som derimot falt pladask for neste farkost. På post tre ventet nemlig en kajakk-seilbåt som gjorde neste etappe til en drøm.

– Det var en utrolig artig opplevelse. I motsetning til SUP-brettet vil jeg gjerne prøve den kajakken igjen. Den var veldig sjøsterk, og man kunne bruke egen muskelkraft. Den tror jeg mange nordmenn kommer til å bli nysgjerrig på, sier han.

Her tippet kveldens seere at Lars Monsen var:

Laster innhold, vennligst vent..

LES OGSÅ: