Hopp til innhold

Rotet seg bort - ikke langt hjemmefra

Ble beordret til å brenne kartet, og gikk til slutt i feil himmelretning. For første gang i programmets historie klarte Lars Monsen ikke å finne målet før tidsfristen gikk ut.

Lars Monsen
Foto: Håvard Jenssen / NRK

– Jeg rotet det bort på slutten. Men tross alt var jeg uhyre nære. Det var snakk om minutter, oppsummerer han.

I sesongens første episode av TV-serien Monsen på villspor rotet villmarkskjendisen seg bort. Han har nettopp gått tur-retur gjennom Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat, men fant aldri ut hvor han var. Han fant heller ikke målområdet der programleder Anne Rimmen ventet.

Kanskje ikke så rart når oppgaven var å finne tilbake uten kart etter fire dager på tur?

– På slutten gamblet jeg bare på at veien skulle svinge. Man går mye raskere på vei, så jeg tok en sjanse og feide på som en siste mulighet til å rekke det, forklarer Monsen om hva han tenkte i innspurten. Men med en time igjen til fristen gikk ut var han ordentlig ute av kurs, og gikk sørover istedenfor nordover. Dermed måtte han for første gang i programmets historie hentes ut av området.

Bare et par timer fra hjemstedet

Lars Monsen bor sentralt på Østlandet og har bare noen få timers kjøretur til dette naturreservatet. Innenfor noenlunde samme kjøreavstand bor et par millioner av Norges befolkning.

Det er bare positiv tenking hele veien, og det løser det aller meste.

Lars Monsen

Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat ligger dermed sentralt til for mange nordmenn, men er likevel skikkelig villmark. Det 148 kvadratkilometer store naturreservatet har et kupert terreng med koller, bjørkeskog, gammel skog, myrer og små fiskevann. I Rollagsfjell-området er det også noen høye topper på rundt 1000 meter.

– Trillemarka var et fantastisk fint område. Kronglete og litt kupert. Og utfordrende orienteringsmessig med de oppgavene jeg fikk, synes Monsen.

HER KAN DU SE NØYAKTIG HVOR LARS MONSEN GIKK I TRILLEMARKA:

Monsen 2016 turspor 2

VED Å KLIKKE PÅ PILEN TIL HØYRE FØLGER DU RUTEN.

Etter fire dagers vandring blir han til sin store forundring bedt om å brenne kartet foran kamera, og finne tilbake til startområdet.

– Da måtte jeg humre. De klarer å finne oppgaver og vendinger i programmet som jeg ikke ser komme, så det var morsomt, synes han.

Anne Rimmen, Lars Monsen og Trond Strømdahl

Anne Rimmen trodde Monsen skulle greie det, men Trond Strømdahl fikk rett. For første gang i seriens historie rakk ikke Lars Monsen tidsfristen.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

– Bare positiv tenking

I Monsen på villspor får hovedpersonen stadig nye utfordringer. Noen ganger blir han tydelig glad for oppgaven, andre ganger ser han direkte misfornøyd og sjokkert ut. Det siste varer aldri lenge. Han elsker å brette opp ermene og forsøker alltid sitt ytterste for å gjennomføre.

– Det er klart det. Det er slik veldig mange av oss ekspedisjonsfolk bruker hodet; vi er løsningsorientert. Får man noe som går imot så tenker man på det i cirka ti sekunder og så finner man løsningen. Det er bare positiv tenking hele veien, og det løser det aller meste, mener Monsen.

Her gjettet TV-publikummet hvor Monsen var i første episode:

Laster innhold, vennligst vent..