Tilbyr hjelp til barneforeldre

Bufetat tilbyr hjelp til barneforeldre etter terrorhandlingene på Utøya og i Oslo. Barn og unge sitter inne med mange spørsmål etter fredagens hendelse, mener Bufetat.

Fakkeltoget i Molde 9

Mange barn og unge sitter med spørsmål og tanker etter terrorangrepene på Utøya og på regjeringskvartalet i Oslo.

Foto: Joachim Constantin Høyer / NRK

Tor Havnevik

Tor Havnevik i Bufetat Midt-Norge.

Foto: privat

Barn og unge har mange spørsmål og tanker etter terrorangrepene på Utøya og på regjeringskvartalet i Oslo fredag.

Hjelp til å hjelpe

Da vil barna trenge samtaler og trøst av sine nærmeste for å bearbeide inntrykk etter terrorhandlingene, sier kommunikasjonsrådgiver i Bufetat i Midt-Norge, Tor Havnevik.

- De tilbudene som våre familievernkontor kan gi er råd til foreldre om hvordan man skal henvende seg til barn, og hvordan man skal oppføre seg i forhold til barn, sier Havnevik.

Han understreker at tilbudet gjelder for alle barneforeldre, uavhengig av om barna er direkte eller indirekte berørt av terrorangrepene.

- Veldig mange barn er både direkte og indirekte berørt av det som har skjedd. En del var tilstede på Utøya og kommet tilbake igjen med store traumer, og en del barn følger med i media og blir berørt, sier Havnevik.

Blomstertog i Verma

Foreldre og barn i blomstertog til minne om ofrene.

Foto: Berit Susanne Kjølås / NRK

God kompetanse

Bufetat har 55 familievernkontorer i hele landet. I Møre og Romsdal har Bufetat familievernkontorer i Ålesund, Molde, Kristiansund.

Familievernkontorene er bemannet med psykologer og familieterapeuter som har mye erfaring med kriser, traumer og sorgreaksjoner, sier Havnevik.

- Vi er godt bemannet med psykologer og terapauter som har lang erfaring i krisebehandling og familieterapi, sier Havnevik.