Hopp til innhold

Kvinne døde etter fall fra hurtigruta

Kvinna som falt i sjøen fra hurtigruta i Ålesund onsdag kveld, døde torsdag ettermiddag på St. Olavs Hospital av skadene hun pådro seg.

Nødetatene på plass ved Hurtigruta i Ålesund.

TIL KAI: Hurtigruta MS Finnmarken ligger til kai i Ålesund.

Foto: Frode Berg / NRK

Det opplyser politiet i en pressemelding.

– Politiet i Ålesund har torsdag fortsatt etterforskninga av saka, men har så langt ikke grunnlag for å tro at det er noen kriminelle handling bak ulykka. Fredag vil politiet fortsette arbeidet med klarlegge omstendighetene, skriver de.

Ble funnet etter en time

Etter en times leteaksjon fant redningsmannskapene kvinna som skal ha falt fra hurtigruta i Ålesund i 18-tida onsdag kveld.

Hovedredningssentralen opplyste like etter klokka 19 at en person var funnet i vannet og brakt til land. Kvinna ble da tatt hånd om av helsepersonell og fraktet til Ålesund sjukehus.

– Pasienten er kritisk skadet. Helsetilstanden er svært alvorlig og kvinna er overflyttet til St. Olavs hospital, opplyser Helse Møre og Romsdal i en pressemelding sent onsdag kveld.

Laster Twitter-innhold

Stort søk

Kvinna skal ha falt i sjøen da nordgående hurtigrute MS Finnmarken var i ferd med å legge til kai i Ålesund.

Det ble søkt etter henne både fra luften med helikopter og i vannet med mange båter og dykkere. De lette i mørket over et stort område i dårlig vær, med regn og vind. Ifølge Hovedredningssentralen var det registrert seks fartøy som deltok i søket.

Søker i sjøen ved Hurtigruta.

Søk i sjøen ved kaia i Ålesund.

Foto: Frode Berg / NRK

– Alle tilgjengelige resurser er i søk på stedet. Vi har ikke hatt observasjon av savnede siden personen falt i vannet. Det søkes med luftambulanse, redningsskøyte, samt lokale ressurser fra politi, helse og brann, samt båter som er i nærheten, skrev politiet på Twitter en halvtime etter at ulykken skjedde.

Laster Twitter-innhold
Hurtigruta til kai i Ålesund.

Hurtigruta MS Finnmarken. Ulykka skal ha skjedd like før båten la til kai.

Foto: Frode Berg / NRK

Følger vanlige prosedyrer

Det var et stort søk med veldig mange involverte som til slutt førte til at kvinnen ble funnet og tatt i land. Hun ble funnet av en båt i sjøen like ved kaia der hurtigruta lå. Deretter ble hun tatt med inn til land og kjørt videre med ambulanse til sjukehuset i Ålesund.

Innsatsleder Christian Vegsund

Innsatsleder for Møre og Romsdal politidistrikt Christian Vegsund.

Foto: Frode Berg / NRK

Innsatsleder for politiet, Christian Vegsund, vil ikke kommentere om fallet skjedde fra båten, eller fra kaia.

– Vi etterforsker saken ved avhør og tekniske undersøkelser, og vil ikke uttale oss hva som har skjedd før vi er ferdige med det.

Hurtigruta ble liggende ved kai i Ålesund til politiet var ferdig med sine undersøkelser. Båten skulle gå nordover klokka 19.30.

– Vi følger nå våre vanlige prosedyrer. De som eventuelt trenger en debrif, får det. Utover det, er dette en politisak, sier Hanne Taalesen, kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten.

Operasjonsleder Borge Amdam ved Sunnmøre politidistrikt opplyser at de har et rimelig klart bilde av hva som har skjedd.

– Men detaljer går vi ikke ut med nå.