NRK Meny
Normal

Nå vil de ta 1. divisjon med storm

– Vi ønsker å prege den øvre halvdelen av tabellen, og være med og kjempe om opprykk til eliteserien, sier adm.dir. André Nevstad i Hødd.

Hødd Kristiansund BK

Både Hødd og Kristiansund BK hadde mange sjanser til å juble forrige sesong. Når serien sparkes i gang denne helgen, er begge klubbene oppsatt på å skaffe seg flere seiersscener.

Foto: Scanpix

Forrige helg gikk startskuddet for eliteserien, og denne helgen sparkes 1. divisjon i gang.

De to siste årene har Hødd vunnet cupen, snust på eliteseriespill, samt eksportert nåværende elitespillere som Sivert Heltne Nilsen (Vålerenga), Pål Andre Helland (Rosenborg) og Akeem Latifu (Aalesund) for å nevne noen.

Fjoråret endte med 3. plass – kun to poeng bak eliteserie-kjenningene Stabæk på den andre plassen som ville gitt direkte opprykk.

Andre Nevstad

– Først og fremst så gleder vi oss bare til å komme i gang med serien, sier adm.dir. André Nevstad i Hødd.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Drømmen om eliteserien tok riktignok slutt i 2. kvalifiseringsrunde mot Mjøndalen, men Nevstad lover at årets lag vil ta opp kampen om å nå det gjeve selskap.

Tror på silkemyk overgang

– Vi har både utviklingsmessige og resultatmessige mål, men hvis du ser på sistnevnte så ønsker vi å prege den øvre halvdelen av tabellen, samt være med og kjempe om opprykk, sier direktøren.

Uansett utfall av årets serie, så sitter det nå en ny mann bak trener-roret.

Ut gikk Lars Arne Nilsen, og inn kom mangeårig assistenttrener og tro klubbtjener Sindre Eid. Nevstad tror det kommer til å bli en silkemyk overgang.

– Sindre har vært hos oss i mange år, men har riktignok en ny rolle som sjef for laget. Hittil har han gjort jobben veldig bra, og vi har lagt bak oss en utmerket treningsvinter. Trenerteamet utfyller hverandre på en veldig tilfredsstillende måte.

– Hva tenker du om mandagens første kamp mot HamKam?

– Først og fremst så gleder vi oss bare til å komme i gang. Det har vært en del utskiftninger i stallen, men vi er godt forberedt, og er oppsatt på å få en god start på sesongen, sier Nevstad.

(Saken fortsetter under bildet)

Blåsarane på Høddvoll

Dersom man ser på de siste to årene, er det gode sjanser for at vi vil få se et jublende Høddvoll-publikum, også i år.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

En ny hverdag

Også Kristiansund Ballklubb stiller med kvessede klør når de skrider til verket borte mot Alta søndag klokka 18.00.

Nordmøringene har i likhet med Hødd ansatt en egen klubbprofil som ny hovedtrener. Geir Bakke har pakket snippesken og tatt turen til Molde for å være Tor Ole Skullerud sin assistent.

Dermed har tidligere spillerprofil Christian Michelsen tatt over roret. Assistenttrener Ole Olsen jobbet tett på begge som talentutvikler forrige sesong. Han tror Michelsen vil fylle Bakkes sko på en god måte.

Ole Olsen

Assistenttrener Ole Olsen i Kristiansund BK sier nøkkelen blir å unngå bunnivået i størst mulig grad kommende sesong.

Foto: Allan Rune Eikrem / NRK

– Jeg tror ikke vi vil merke så mye til overgangen. Vi vil fortsette å bygge videre på ideene til Geir, så vi fortsetter bare å legge klossene oppå det fundamentet, sier Olsen.

Må unngå bunnivået

Siden fjorårets serieslutt har KBK mistet en rekke rutinerte spillere, men flere ferske har samtidig kommet til.

Assistenttreneren sier han tror de ligger på samme ferdighetsnivå som i fjor, men frykter bunnivået.

– Jeg vet vi har et toppnivå som gjør at vi kan hamle opp med samtlige utfordrere i 1. divisjon, men samtidig har vi nok et bunnivå som gjør at vi kan tape mot alle også, sier han lattermildt.

– Nøkkelen blir å unngå bunnivået altså?

– Hehe, ja jeg tror det er riktig å si, humrer Olsen.