Hopp til innhold

Møre og Romsdal hetest i landet

De fleste har vært misfornøyde med sommerværet, men i dag har få grunn til å klage. I alle fall i Møre og Romsdal.

Været på NRK

HETT: Alle de tre stedene som i dag var varmest i landet ligger i Møre og Romsdal.

Foto: NRK

– I dag har det vært godt og varmt i store deler av landet, men de høyeste temperaturene har vært i Møre og Romsdal, forteller meteorolog Steinar Skare ved Værvarlsinga på Vestlandet.

Aller varmest har det vært ved Brusdalsvatnet. Der krøp temperaturen opp til 29,2 grader onsdag. Men flere stasjoner i landet har nærmest seg 29 grader i dag. De som fikk det nesten like varmt, og også passerte resten av landet, var Sunndalsøra og Bingsa i Ålesund. Begge med 28,9.

Nå kommer sommeren

I Møre og Romsdal, som ofte sliter med regn og sterk vind, har sommertemperaturene endelig kommet. Tafjord klatret ikke på pallen, men fikk en god og varm dag med 28,7 grader.

Meteorologen sier at det ser ut til å komme flere dager med fint vær i Møre og Romsdal.

– Det er stort sett pent vær helt frem til mandag. Det kan bli litt skyer lørdag, men de forsvinner igjen. Temperaturen vil holde seg over 20 grader, forteller Skare.

– Er det spesielt at det er Møre og Romsdal som er varmest i landet?

– Nei, ikke når vi er i denne værsituasjonen. Vi har høytrykk som ligger like sør for Finland, og et lavtrykk som ligger like sør for Island. Og mellom disse trykksystemene så får vi varm vind fra sør. Nedbøren ligger i Nordsjøen, og mot Storbritannia. Det er mye vind i høyden, og det trykker varmen ned, og det blir godt og varmt lenger nede. Nå må vi takke fjellene, sier meteorologen.