Molde ble for sterke for Aalesund

Molde slo et hardt kjempende Aalesund, i det som ble et fyrverkeri av en fotballkamp. Aalesund var langt fra sjanseløse. Men stort sett gjennom hele kampen viste Molde at det har blitt noen nummer større enn Aalesund.

Molde hadde langt på vei full kontroll kampen igjennom. De dominerte det meste gjennom hele første omgang. I andre omgang løftet Aalesund seg. Da Aalesund mot slutten hev innpå alt skytset for å komme à jour med Molde, åpnet de seg bakover, og til slutt raknet det fullstendig.

Molde-rush på slutten

Kampen endte til slutt 5–2. Det beste laget vant. Men sifrene er nok større enn det forskjellen i styrken mellom lagene skulle tilsi. Moldes 3 siste mål kom i løpet av de 8 siste minuttene, på et tidspunkt da Aalesund jaktet på kontakt med Molde.

Molde var det første laget som åpnet scoringskontoen. Kampen var bare 11 minutter gammel, og Pape Paté Diouf satte ballen i mål på hel volley etter corner.

Men Aalesund slo raskt tilbake. Bare to minutter etter stakk Aalesunds Kjell Rune Sellin inn mellom Moldes stoppere, og lurte Moldes keeper Espen Bugge Pettersen.

Aalesund viste styrke

Da Molde først gikk opp til 2-1, og så til 3-1, trodde nok de fleste at løpet var kjørt for Aalesund. Men i andre omgang kunne det se ut som om Aalesund fikk nye krefter i laget. Etter flere gode Aalesund-initiativ fikk Aalesund til slutt straffe i en klyngesituasjon inne i 16-meteren. Demar Phillips la sikkert på til 3-2, og det var ny spenning i kampen.

Oppildnet av muligheten til et uavgjortresultat kjørte Aalesund alt skytset fremover. Dermed åpnet mulighetene seg for Molde-kontringer.

Gavepakke

Moldes nest siste mål var nærmest en gavepakke fra Aalesund. Aalesunds Ville Jalasto slurvet voldsomt med en klarering som bakerste mann. Moldes Pape Pate Diouf var ikke sen om å snappe ballen, og sette den kontrollert bak Aalesunds keeper Sten Grytebust.

Fikst Molde mot kjempende Aalesund

Moldelaget spilte til tider med et voldsomt offensivt trykk, med høyt tempo og flotte kombinasjoner. Aalesund fremsto som et langt mer kjempende lag. Særlig i første omgang uteble Aalesunds press, og Molde fikk mye rom til å spille det lekende lette spillet sitt.

Moldes siste mål kom på en kontring på overtid.

Enorm fotballstemning

Det var et fullsatt stadion som tok i mot de to lagene fra Møre og Romsdal. Med bare et par timers reisetid mellom Ålesund og Molde, er dette et klassisk lokaloppgjør. At dette også skulle bli et oppgjør i toppen av eliteserien, hadde kanskje de færreste trodd før sesongen begynte.

Med fulle tribuner, og med Moldes supporterklubb Tornekrattet og Aalesunds Stormen i spissen, ble det en fantastisk fotballstemning i Molde.

Kampfakta:

Molde – Aalesund 5–2 (2-1)

11.292 tilskuere

Mål: 1–0 Pape Pate Diouf (11), 1–1 Kjell Rune Sellin (13), 2–1 Makhtar Thioune (28), 3–1 Diouf (78), 3–2 Demar Phillips (str. 84), 4–2 Diouf (87), 5–2 Diouf (90).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Pape Pate Diouf, Molde.

Lagene:


Molde (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Joshua Gatt (Thomas Holm fra 43.), Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Magne Simonsen – Magnus Wolff Eikrem (Daniel Berg Hestad fra 87.), Magne Hoseth, Makhtar Thioune – Mattias Mostrom (Daniel Chima fra 73.), Davy Claude Angan, Pape Pate Diouf.

Aalesund (4-3-3): Sten Grytebust – Enar Jaager, Ville Jalasto,
Daniel Arnefjord, Jonathan Parr – Jason Morrison (Edvard
Skagestad fra 82.), Amund R. Skiri (Fredrik Stensøe Ulvestad fra
66.), Peter Orry Larsen – Christian Myklebust, Kjell Rune Sellin
(Magnus Sylling Olsen fra 70.), Demar Phillips.