Død person funnet på Emblemsfjellet

Torsdag ble det funnet en ung død mann på Emblemsfjellet i Ålesund. Politiet mistenker ikke noe kriminelt.

Laster kart, vennligst vent...

Det var på formiddag skjærtorsdag at en turgåer fant den døde mannen, vest for Blindheimsvatnet på Emblemsfjellet i Ålesund. De tekniske undersøkelsene ble avsluttet i går. Så langt er det ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Politiet tror den unge mannen er av utenlandsk opprinnelse.

– Funn på stedet tyder på at mannen ikke er norsk, sier politiadvokat Mathias Häber i Sunnmøre politidistrikt til NRK.

Etter det han kjenner til skal ingen personer være savnet i området, men politiet sjekker andre savnetmeldinger. Myndighetene i det antatte hjemlandet er kontaktet for å få sikker identifisering og for varsling av pårørende.

Politiet vet ikke hvor lenge mannen har ligget i terrenget, men sier det kan være snakk om flere måneder.

– Mannen ble funnet i ulendt terreng, litt utenfor turløypa, sier Häber. Avdøde ble fraktet ned fra fjellet torsdag og til Gades institutt for videre undersøkelser.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.