NRK Meny
Normal

Europacupfeberen herjer i Molde

Aldri før har Molde FK solgt så mange borteturbilletter som de har til kampen mot Celtic førstkommende torsdag. Rundt 800 moldenserne kan få se at klubben i deres hjerte går videre fra Europaligaens gruppespill.

Molde FK

Molde-spillerne applauderer fansen. Mange av de tar turen for å se laget i aksjon mot Celtic torsdag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Lars Outzen

SALGSREKORD: Billettansvarlig, Lars Outzen, har mye å være glad for om dagen.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Få levnet romsdalingene en sjanse da de entret et gruppespill bestående av Ajax, Celtic og Fenerbahçe i årets utgave av Europaligaen.

Skeptikerne har imidlertid blitt bevist grundig feil av et Molde i fyr og flamme, og fasiten etter tre spilte kamper er sju poeng og gruppetopp.

Vinner laget mot Celtic førstkommende torsdag kan de allerede da være sikret avansement til turneringens utslagsrunder. Det er kanskje ikke så rart at det er blitt solgt mange bortebilletter til Skottland-turen.

– Vi har vært nedrent av folk som ønsker billetter her på kontoret i starten av måneden, forteller billettansvarlig i Molde Fotballklubb, Lars Outzen.

Ny borteturrekord

At nordmenn er anglofile og simpelthen elsker å reise over til balløya i vest, er det liten tvil om. Vanligvis er det derimot lag som Manchester United, Liverpool og Arsenal som får besøk av fotballtørste nordmenn.

Men denne gangen er det Celtic det er størst interesse for i Molde i hvert fall. Aldri før har det blitt solgt så mange billetter til en bortetur på utenlandsk jord før.

– Ja, det blir ny rekord for oss, jeg har aldri hørt om at det har vært så mange før, sier Outzen.

– Vi regner med at det blir en plass mellom 700-800, slik som det ser ut nå. Mange reiser over på egen hånd, også har vi to fly som reiser fra Molde, legger han til.

Rekorden blir snart slått

Billettkontorets nye rekord må imidlertid finne seg i å bli slått om ikke lenge, skal en tro Outzen.

Om ikke lenge venter nemlig Ajax besøk i den nederlandske hovedstadens storstue, Amsterdam Arena.

– Slik det ser ut nå vil den rekorden stå seg en måned. Det er enda bedre salg til kampen i Amsterdam 10. desember, opplyser Outzen.

Fra tid til annen oppstår det bråk når mange fotballsupportere samles på et sted. Det frykter ikke Moldes billettansvarlige skal skje denne gangen.

– Nei, jeg tror ikke det. Vi har vært ute og reist tidligere i høst og supporterne vet hvor listen skal ligge, mener han.

Laster innhold, vennligst vent..