Tirsdag holdt Kokkenes mesterlaug kurs i matglede på Borgund videregående skole. Kurset var for 23 ansatte ved ulike sykehjem og sykehus i Møre og Romsdal.
Målet med kurset er å gi de ansatte motivasjon og inspirasjon til å lage mat som skaper glede.
– Vi liker å lage hjemmelagd mat, og det hendes seg at vi lager fromasj eller mousse til dessert, sier Ann Jorunn Stølan, som jobber ved Bergmo sjukeheim i Molde.
– Maten er dagens høydepunkt
Rune Ørsjødal i Kokkenes mesterlaug tror ikke at maten på sykehjem er dårlig. Han sier at de holder ikke kurs for å lære de sykehjemsansatte å lage mat.
– Det kan de allerede, men vi vil gjerne komme med nye og friske innspill. Folk blir mer og mer bevisst på mat, uansett aldersgruppe, sier kokken.
Line Hele Hofstad i Kokkenes mesterlag sier at målet er å gjøre maten til dagens høydepunkt.
– Mange ser frem til måltidet og setter derfor stor pris på en deilig avslutning med god dessert, sier Hofstad.
Les også:
Det viktigste budskapet er at det hverken blir dyrere eller mer krevende å lage fristende mat. Det er Landbruksdepartementet som har tatt initiativet til inspirasjonskurset, og kokkemestrenes landsforening stiller med lærere.