Hopp til innhold

Brunvoll kåret til «Norges smarteste industribedrift»

Brunvoll AS gikk til topps i kåringen under Industrikonferansen i Oslo tirsdag.

Brunvoll Norges smarteste industribedrift

VINNER: Her får Brunvoll prisen for «Norges smarteste industribedrift». Prisen ble delt ut av Jonas Gahr Støre. Også statsminister Erna Solberg var til stede under konferansen.

Foto: Skjermbilde norskindustri.no

Produksjons Brunvoll

Robotene er med på laget når Brunvoll AS produserer deler.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Brunvoll AS var en av tre bedrifter som kunne vinne prisen «Norges smarteste industribedrift» torsdag. 80 bedrifter har vært med i konkurransen, men til slutt var det tre som stod igjen.

Det er Siemens i samarbeid med Norsk Industri som deler ut prisen, og Molde-bedriften var nominert sammen med Raufoss Technology og Thermofisher Scientific. Til slutt var det Brunvoll som stakk av med seieren.

– Det var en meget hyggelig utmerkelse. Det er en synliggjøring av vår langsiktige strategi i Norge, med digitalisering og bærekraft, og at vårt aktive klyngearbeid har vært riktig og gitt resultater, sier administrerende direktør i Brunvoll, Odd Tore Finnøy, til NRK.

– Brunvoll imponerer

Propell Brunvoll

BRUNVOLL: En propell på utstilling på Brunvoll-fabrikken i Molde.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Juryen la vekt på hvordan Brunvoll opererer i et internasjonalt tøft marked, hvor innovasjon og digitalisering er avgjørende for å overleve.

– Brunvoll imponerer. De viser at norske bedrifter besitter verdifull kompetanse, og kan være konkurransedyktige i et internasjonalt marked. Jeg er sikker på at flere kan lære og bli inspirert av hverandre, sier administrerende direktør i Siemens, Anne Marit Panengstuen.

Bevisst satsing

Avdelingsleder Brunvoll, Halvard Brekken

Leder for produksjonsteknisk avdeling på Brunvoll-fabrikken i Molde, Halvard Brekken

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

På Brunvoll-fabrikken i Molde er det stadig flere roboter i samspill med en erfaren arbeidsstokk. De nye robotene skal effektivisere produksjonen og lette arbeidsbelastningen for de ansatte.

Ifølge lederen for produksjonsteknisk avdeling på Brunvoll-fabrikken i Molde, Halvard Brekken, har de hele tiden vært klar på hvilken retning de vil gå i.

– Siden tidlig på 90-tallet har vi hatt et investeringsprogram. Der vi har vektlagt det å produsere i Norge og å være konkurransedyktig i Norge, i en tid der mange av våre konkurrenter har flyttet produksjonen til lavkostland. Det gjør at vi kan bygge videre på den kompetansen vi har og vi ser at Brunvoll har valgt en riktig strategi, forteller han.