Blir parlamentarisk leder i Frp

Harald Tom Nesvik fra Ålesund blir parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet. Valget skjer torsdag ettermiddag. Nesvik er eneste kandidat til vervet.

Harald Tom Nesvik

Harald Tom Nesvik er inne i sin femte periode på Stortinget. Nå blir han parlamentarisk leder.

Foto: Terje Reite / NRK

Harald Tom Nesvik er blitt en av veteranene på Stortinget. Og nå er det helt klart: Han blir parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet.

– Vi skal ha møte i Stortingsgruppa nå klokka 12.30. Der er jeg innstilt som eneste kandidat til vervet som parlamentarisk leder, sier Nesvik til NRK.

Harald Tom Nesvik skal også sitte i Helse og omsorgskomiteen på Stortinget. Nesvik bekrefter at Frp også får lederen i denne komiteen.

Harald Tom Nesvik var svært aktiv og profilert under sin forrige periode som representant i denne komiteen. Han opplyser at han ikke kommer til å bli like aktiv og frempå som helsekomitemedlem denne gangen.

– Hovedjobben min blir å være parlamentarisk leder. Min jobb i komiteen blir å være Frp sin sisterepresentant der. Jeg er i komiteen og jobben blir å holde øye med hva som skjer der, sier Nesvik.

Harald Tom Nesvik ble innvalgt på Stortinget for første gang i 1997. Han ble fort kjent for sitt sterke engasjement som medlem i den daværende Sosialkomiteen. I den siste perioden satt han i næringskomiteen.

Harald Tom Nesvik ble ved årets stortingsvalg innvalgt som Frp's førstekandidat i Møre og Romsdal.