NRK Meny
Normal

– Vanskelig å si nei

Sivert Heltne Nilsen ble mandag kveld presentert som ny Brann-spiller. Han gjenforenes dermed med far og Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Sivert heltne Nilsen

23 år gamle Sivert Heltne Nilsen fra Volda blir Brann-spiller og dermed gjenforent med far og trener Lars Arne Nilsen.

Foto: Brann

Den sentrale midtbanespilleren Sivert Heltne Nilsen signerte i dag en 3-årskontrakt med Brann. Det bekrefter fotballklubben på sine nettsider mandag kveld.

Spilleren ankom Bergen mandag for å gjennomgå nødvendige fysiske og medisinske tester, samt kontraktssignering med sportssjef Rune Soltvedt, etter at avtalen med Vålerenga ble forhandlet ferdig i natt, skriver klubben.

– Vanskelig å si nei

Heltne Nilsen kjøpes fri fra Oslo-klubben hvor han har spilt 41 kamper siden starten av 2014-sesongen. 23-åringen fra Volda har denne sesongen startet syv kamper og fått seks innhopp i Tippeligaen.

Sivert Heltne Nilsen signerer for Brann

Sivert Heltne Nilsen, her avbildet sammen med sportssjef i Brann Rune Soltvedt.

Foto: Bernt-Erik Haaland / Brann

Heltne Nilsen har spilt i Vålerenga siden 2014 og var i en viktig brikke i fjor. I år har det blitt mindre spilletid under Kjetil Rekdal. Han sier til NRK.no at dette var en av grunnene til at han var åpen for en overgang.

– Jeg har vært inn og ut av laget, og selv om jeg har hatt mye spilletid, så har jeg ikke hatt den rollen jeg ønsket å ha, sier Heltne Nilsen som både er født og delvis oppvokst i Bergen.

– Flere klubber meldte sin interesse, men når Brann kom på banen kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å si ja. Jeg er veldig glad for å være på plass her i Bergen, fortsetter han.

Heltne Nilsen forteller at det er flere årsaker til at han valgte Brann.

– Brann er en stor klubb i norsk fotball. De ligger kanskje litt nede nå, men jeg har lyst å være med på den oppturen som vil komme, sier han.

Far og sønn gjenforent

Midtbanespilleren blir dermed gjenforent med sin far og Brann-trener Lars Arne Nilsen. Han trente Hødd og hadde sin sønn med på laget i flere år. Far Nilsen ble ansatt i Brann i mai. Han overtok etter Rikard Norling.

Brann-trener Lars Arne Nilsen

Brann-trener Lars Arne Nilsen tok over ansvaret for klubben i mai etter Rikard Norling.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Sivert spilte i perioden 2011–2013 hele 97 kamper for de blå fra Ulsteinvik fordelt på 1. divisjon og cupkamper. I 2012 tok de også cupgullet sammen. Heltne Nilsen sier at det vil bli spesielt å ha faren som trener igjen, men tror det blir uproblematisk.

– Vi har hatt god suksess med det tidligere, så det tror jeg går bra. Vi er såpass profesjonelle at vi kan skille mellom hvordan vi er privat og på kamp eller trening sier han til NRK.

Fotballspilleren forteller videre at å ha faren som trener var en av tingene han måtte vurdere før han bestemte seg for Brann.

– Han er selvsagt en av mange grunner til å komme hit, men Brann i seg selv er en god nok grunn. Det er en fantastisk klubb og jeg vil bidra til at de igjen kommer på topp, sier han.

– Han er perfekt for rollen

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, sier at de lenge har lett etter en spiller som Heltne Nilsen.

Rune Soltvedt

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, er fornøgd med den nye signeringen.

Foto: Kaspar Knudsen / NRK

– Vi har fulgt Sivert siden han var i Hødd, og vært interessert tidligere, men da var det ikke mulig å hente han. Nå dukket muligheten opp og da måtte vi gripe den, sier han.

Soltvedt tror at Heltne Nilsen har en flere egenskaper som gjør at han vil passe bra i Brann.

– Både spillmessig og personlig har vi fått en flott bidrag til laget. Han kommer til å bli en viktig del av laget, og er perfekt for rollen han skal fylle, sier han.

Måtte ha betenkningstid

Ifølge Soltvedt måtte trener Lars Arne Nilsen også bli vant til tanken om å bli gjenforent med sin sønn.

– Jeg måtte overtale Lars Arne om at vi skulle gå for Sivert. Han var veldig i tvil om det var det rette. Vi hadde veldig mange gode diskusjoner før han forstod at dette var det rette for klubben, sier han.

Sportssjefen er sikker på at Heltne Nilsen vil bli en viktig spiller for Brann, og sier at det var klubben og ikke treneren sin idé å hente spilleren til laget.

– Vi ville ha Sivert uavhengig av om Lars Arne var treneren. Vi tror begge har egenskaper og ferdigheter som vil bety mye for laget, og vi vet erfaringsmessig at de jobber bra sammen, sier Soltvedt.

Laster Twitter-innhold