NRK Meny
Normal

Vellykket førsteprøve for Norge

WIEN (NRK): Mørland & Debrah Scarlett kan puste lettet ut etter å ha gjennomført en solid første sceneprøve i Eurovision Song Contest. Se video.

NRK.no ble med backstage da Mørland og Debrah Scarlett hadde sin første sceneprøve i Eurovision Song Contest 2015.

Mørand & Debrah Scarlett leverte en sterk første sceneprøve i Wien.

Tirsdag ankom Mørland & Debrah Scarlett og resten av den norske delegasjonen Østerrikes hovedstad, og allerede onsdag var det klart for de første sceneprøvene i Wiener Stadthalle, årets Eurovision-arena.

– Å stå der på scenen var som å komme hjem. Vi har venta så lenge på akkurat dette øyeblikket, sier Mørland etter å ha kjent på følelsen av å framføre låta i full kostyme og sminke.

NRK.no var med backstage og fulgte prøvene. Se video øverst i saken.

Det blir ofte gjort endringer fra den norske MGP-finalen fram mot Eurovision Song Contest (ESC), og i år innebærer dette fullt kostymeskift for begge artistene, samt en annerledes hårfrisyre for Debrah Scarlett sin del.

Mørland & Debrah Scarlett

Mørland & Debrah Scarlett har funnet sin garderobe i Eurovision-arenaen.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

I tillegg vil «A Monster Like Me» framføres med fire korister på scenen, da det ikke er tillatt med noe vokal på tape.

Mørland & Debrah Scarlett forteller at alt føltes veldig riktig da de sto på scenen.

– Jeg sendte noen blikk opp til kommentatorboksen der Graham Norton skal sitte og tenkte på at han om noen dager kom til å sitte der og gjøre narr av oss, ler han.

– Han pleier jo alltid å drite ut alle artistene.

Fornøyd sjef

Sjef for den norske delegasjonen i Wien, Stian Malme, var meget godt fornøyd etter å ha sett artistene i aksjon, samt hvordan de østerrikske produsentene hadde løst lys og kameraposisjonering.

– Dette er et utrolig godt utgangspunkt. Kameraføringene sitter som den skal, det er bare små detaljer rundt klipping som skal fikses. I tillegg ønsker vi enda mer punch i lyset når crescendoet vårt kommer, sier Malme og legger til:

– Men dette er ting som fikses uten problem, og vi har hatt langt, langt dårlige utgangspunkt etter den første sceneprøven andre år. Dette kommer til å bli veldig fint, sier han.

Mørland & Debrah Scarlett

Mørland & Debrah Scarlett stilte i nye kostymer på den første sceneprøven.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Det er så utrolig gjennomført

President i den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, nikket også bekreftende til det han hadde sett på scenen.

– Jeg er helt fra meg av begeistring. Dette er altså helt rått, det er så utrolig gjennomført, sier han.

– Hele nummeret har løfta seg mange hakk fra den norske finalen, med alt fra kostymer til tilstedeværelse på scenen, sier han og forteller at det var rungende applaus i pressesenteret da Mørland & Debrah Scarlett hadde opptrådt.

Laster Twitter-innhold

Torsdag neste uke står Mørland & Debrah Scarlett på scenen i den andre semifinalen og kjemper om en plass i den store finalen. Før den tid skal nummeret gjennom enda en sceneprøve, samt generalprøver.