Sa fra seg seieren på direkten

Da Tyskland torsdag kveld arrangerte MGP-finale, valgte vinneren av konkurransen å trekke seg. Igjen på scenen sto forbløffede programledere og konkurrenter.

Andreas Kuemmert trekker seg fra Unser Song fuer Oesterreich

Programleder Barbara Schoeneberger får en overraskelse når MGP-vinner Andreas Kümmert velger å trekke seg fra konkurransen.

Foto: PETER STEFFEN / Afp

40 land deltar i år i Eurovision Song Contest, og i disse dager arrangerer en rekke europeiske kringkastere finaler i sine respektive land. (I tillegg deltar også Australia i årets konkurranse.)

Torsdag kveld var det finale i Tyskland, der åtte artister fremførte sine låter for det tyske folk. Etter at stemmene var talt, ble den tidligere The Voice-vinneren Andreas Kümmert utropt som vinner av konkurransen.

– Ikke klar for dette

Ann Sophie og Andreas Kuemmert

Ann Sophie, som egentlig kom på andreplass, får en klem av Andreas Kümmert etter å ha overtatt vinnertittelen fra ham.

Foto: Peter Steffen / Ap

Men da det var klart for at Kümmert skulle synge vinnerlåten sin en siste gang, valgte han heller å ta mikrofonen for å si noen ord.

– Akkurat nå er jeg ikke helt klar for å ta til meg denne seieren. Så jeg vil gjerne gi vinnertittelen til Ann Sophie i stedet, sa Kümmert, og ga med det seieren videre til 24 år gamle Ann Sophie, som kom på andreplass.

Ann Sophie, som deltok med låten «Black Smoke», så mildere himmelfallen ut.

– Men, betyr dette at jeg skal til Wien nå, sa hun spørrende til programleder Barbara Schoeneberger.

Også programlederen fremsto lettere forvirret over opptrinnet, men bekreftet at dersom Kümmert ikke ønsker å reise til Wien, så er Ann Sophie vinner av programmet. Etter litt om og men valgte Ann Sophie så å synge vinnerlåten sin en gang til for publikum.

Se video av hendelsen her:

Ukjent hva som lå bak

Hvorfor den egentlige vinneren valgte å trekke seg er foreløpig ikke kjent. Men det er altså Ann Sophie som representerer Tyskland i Eurovision Song Contest i Wien i mai.

Her i Norge arrangeres det finale i Melodi Grand Prix lørdag 14. mars i Oslo Spektrum.