Svensk MGP-ekspert: – Nå er han en ny mann!

KØBENHAVN (NRK.no): Svenske Tobbe Ek slaktet Carl Espens innsats i første sceneprøve. Etter å ha sett dagens gjennomkjøring, har han snudd; – Dette var noe helt annet, sier Aftonbladets Eurovision-kommentator.

Carl Espen og Tobbe Ek (innfelt)

Norske Carl Espen får skryt av Sveriges Eurovision-ekspert Tobbe Ek fra Aftonbladet.

Foto: Rikke Askersrud/Hege Bakken Riise / NRK

Lørdag gjennomførte Norges Eurovision-håp Carl Espen Thorbjørnsen sin andre sceneprøve i B&W Hallerne i København. Både hovedpersonen selv og resten av den norske delegasjonen var godt fornøyd etter endt prøve, og det var de ikke alene om.

Norges første prøver tirsdag fikk svært dårlige skussmål fra den svenske Eurovision-kjenneren og blogger for Aftonbladet, Tobbe Ek. Carl Espen fremsto nervøs og livredd, var hans dom da. I dag var tilbakemeldingen i andre enden av skalaen.

– I dag er han mye mer avslappet. Han ser inn i kamera, og ser rolig ut. Dette var en helt annen mann enn sist, sier Ek til NRK.no.

– Stemmen hans er fjellstø, og han synger klokkeklart, så det er ikke noe problem. Jeg likte veldig godt hvordan han avslutter nummeret med å se inn i kamera før han ser ned, det viser akkurat det han forteller i teksten.

Ek er helt sikker på at Norge tar seg videre fra semifinalen.

– Men det sa jeg sist også, altså, understreker han.

NRK.no var tilstede i salen under prøven, se video av hvordan det gikk her:

Carl Espen Thorbjørnsen gjennomfører sin andre sceneprøve før semifinalen i Eurovision Song Contest 2014.

– Hvis ikke Josefin gråter har jeg gjort noe galt

Det ble tid til tre gjennomganger av «Silent Storm» før Norges tilmålte prøvetid var over. Selv var Carl Espen fornøyd med prøvene.

– Det er vanskelig å beskrive følelsen man får av å stå på scenen, men det er veldig gøy og selvfølgelig veldig spesielt. Håpet er jo at jeg blir mer trygg jo flere ganger jeg står der. Man vet jo aldri hvordan det blir på sending med mange tusen mennesker i salen, men det føles godt nå, sier han til NRK.no.

Kusine og låtskriver Josefin Winther fulgte prøvene fra salen.

Carl Espen og Josefin Winther

– Jeg er egentlig ikke så veldig emosjonell, det er bare det at Carl Espen er så veldig flink, lo Josefin Winther etter prøvene lørdag.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Denne gangen lot jeg være å se på TV-skjermen, men så rett på scenen mens jeg hørte på musikken. Og jeg må innrømme at det kom et hulk fra dypt nede i magen under siste gjennomføring. Hvis det er sånn allerede nå, er jeg litt redd for hvordan det blir under sending, ler hun.

Det tar Carl Espen med stor ro.

– Det er vel heller sånn at hvis Josefin ikke griner så har jeg ikke gjort det godt nok, ler han.

Norge er land nummer tre ut i den andre semifinalen i Eurovision Song Contest, torsdag neste uke. Sverige deltar i den første semifinalen tirsdag 6. mai.

Se Carl Espen covre Katy Perry

Etter lørdagens prøver stilte Carl Espen til pressekonferanse for å svare på spørsmål fra internasjonale medier. Der gjorde han også en versjon av Katy Perrys «Roar», til manges overraskelse.

Se video her:

Carl Espen Thorbjørnsen gjør en coverversjon av Katy Perrys "Roar" med sin kusine og låtskriver Josefin Winther og sine fire fiolinister under en pressekonferanse i Eurovision Song Contest 2014.