Hopp til innhold

MGP med ny offensiv

– Betydelige endringer i MGPs påmeldingsregler.

Jowst-platina

MGP-SUKSESS: Aleksander Walmann, Joakim With Steen og Jonas McDonnell mottok dobbel-platina for sin MGP-hit "Grab the Moment".

Foto: Privat

MGP fortsetter sin offensiv for å finne de beste låtene og artistene til Norges største musikkshow. Produsent og musikkansvarlig Stig Karlsen sier de er godt fornøyd med årets MGP, men at de hele tiden jobber for å styrke jakten på de beste bidragene.

Karlsen ønsker å legge til rette for en mer fokusert og offensiv satsing, ved å stramme inn på rammene for påmeldingen. Stikkordene er kvalitet foran kvantitet. I tillegg ønsker man å frigi mer tid til målrettet søk og dialog med musikkbransjen.

Her er de tre konkrete endringene i påmeldingsreglene:

  • Kortere påmeldingsvindu og tidligere deadline. Påmeldingen vil starte samme dag som MGP avholdes (2. mars i 2019), og stenge allerede 31. juli.
  • Alle påmeldte bidrag må ha minimum en norsk låtskriver med på laget.
  • Hver produsent/låtskriver får maks melde på tre låter.

Endringene vil være gjeldende fra 2019, og MGP-redaksjonen vil begynne med å spre de nye påmeldingsreglene til musikkbransjen nå. Videre vil man følge på med offentlig promotering fra mars måned.

– Kvalitet foran kvantitet

Hvorfor kortere påmeldingsvindu?

For å gi oss mer tid til å jobbe offensivt etter at vi vet hva som har kommet inn under den åpne innsendingen. Vi ønsker mere tid til auditions, og mere tid til å jobbe med målrettede henvendelser til komponister, låtskrivere og artister. Etter at 1000 låter er gjennomgått, og diverse lyttegrupper har sagt sitt er vi langt ut i oktober. Da er det ikke mye tid igjen før artistene må landes.

Men finalen er da først i mars måned?

Stig Karlsen

MGP-sjef Stig Karlsen.

Foto: NRK

Musikken skal være klar for lansering i januar, med alt hva det innebærer av forberedelser. Tilsvarende må arbeidet med scenenumrene til TV-sendingen påbegynnes i november. Det er mye arbeid bak en massiv produksjon som MGP, som den vanlige seeren ikke tenker over.

MGP har de siste årene slått påmeldingsrekorder, og fått inn over 1000 låter. Er du ikke redd for at dere vil få langt færre låter med de nye reglene?

Vi vil garantert få inn færre låter, men det er også poenget. Vi ønsker en mer fokusert og målrettet satsing, og mindre samlebåndsproduksjon. Kvalitet foran kvantitet.

Også begrenser dere påmeldinger fra utlandet. Hvorfor det?

Jeg er for internasjonalt samarbeid, så lenge det fremmer norske komponister og norsk musikkliv. Endringene gjør at vi nå forlanger at minst en av låtskriverne er norsk. De internasjonale låtprodusentene må få seg flere norske venner. Vi ønsker å motivere for det.