NRK Meny
Normal

– Dette er toppen av bløtkaka!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med låten «I Feed You My Love» tok Margaret Berger seieren under MGP-delfinalen i Florø.

– Dette er toppen av bløtkaka, utbrøt en lykkelig Margaret Berger etter at hun stakk av med førsteplassen i MGP-delfinalen i Florø lørdag kveld.

Andreplassen gikk til bandet Fjellfolk med låten «Ulvetuva», mens tredjeplassen gikk til Annsofi med låten «I’m With You». Alle disse går dermed videre til den store finalen i Oslo Spektrum den 9. februar. De tar følge med Gromth feat. Emil Solli-Tangen, Datarock og Vidar Busk fra første delfinale i Steinkjer.

– Pep i øret

Etter å ha framført vinnerlåten en gang til, fortalte en strålende fornøyd Margaret Berger at det bare pep i øret da de ropte opp navnet hennes.

– Det kom som et sjokk, det tror jeg kanskje folk så på meg også. Jeg kunne nesten ikke tro det var sant. Det er bare lykkerus, jeg er utrolig glad, sier Berger, som ble kjent for de fleste etter å ha tatt andreplass i «Idol» i 2004.

– Du var forhåndsfavoritt, hvordan påvirket det deg?

– Det var egentlig litt skummelt, fordi jeg har hatt dårlig erfaring med det fra Idol. Jeg var sikker på at det ville gjøre at jeg ikke kom til å vinne. Men så vant jeg likevel! Tenk på det!, sier hitterværingen.

Se vinnerlåta her:

Margaret Berger – «I Feed You My Love»

Se video av Margaret Bergers vinnerlåt «I Feed You My Love»

27-åringen mener at det allerede nå ligger an til å bli en flott blanding av artister i finalen.

– Det blir både blues, opera og metall, Datarock byr på disko, og også fra denne delfinalen var det tre helt forskjellige låter som gikk videre. Det syns jeg er bra, det er sånn MGP skal være, sier hun.

Berger sier at hun er veldig glad og stolt, og at hun nå er sugen på å representere Norge i Eurovision-finalen i Malmö 18. mai.

– Jeg føler at Sverige er enda mer et MGP-land enn vi er, så jeg tror at dette er et utrolig bra år å vinne, i og med at Eurovision-finalen er i Malmö, sier hun.

– Vi er underdogs

Trioen Fjellfolk fra den lille bygda Bykle i Setesdal tok en sterk andreplass i konkurransen.

– Tusen, tusen takk til alle som har stemt på oss, sa en strålende fornøyd Helga Jacobsen.

Fjellfolk – «Ulvetuva»

Video: Fjellfolk – «Ulvetuva»

– Vi er jo ganske ukjente og underdogs, så vi setter utrolig pris på at folk har stemt på oss. Dette er helt utrolig, sier de til NRK.no.

– Dette var et veldig sterkt heat, og vi turte ikke ta noe på forskudd. Vi var realistiske, så dette er helt rått. Å gå opp på scenen og få spille låten sin en gang til når man vet at man er videre og bare kan slappe av og nyte det – det var helt rått.

Gruppa Fjellfolk består av Trym Bjønnes, Helga Jacobsen og Tor Hoslemo. Alle tre har sine røtter fra Setesdalen, og den lille fjellbygda Bykle med sine 400 innbyggere. Trioen blander tradisjonelle folketoner med nye rytmer og nye innpakninger.

Redd for at Rybak skulle stjele fokus

Sarpsborg-jenta Annsofi tok seg videre med ei låt som er skrevet av tidligere Eurovision-vinner Alexander Rybak. Og låten falt i smak rundt om i de tusen hjem.

– Du var blant favorittene før sendingen, med Rybak som låtskriver. Hvordan påvirket det deg?

– Jeg var litt nervøs for at navnet til Alexander skulle trekke for mye fokus fra fremføringen min. Men det kan jo også tenkes at jeg fikk noen flere stemmer på grunn av ham. Nå føler jeg uansett at jeg har nådd ut til folk, og fått vist frem låten.

Alexander Rybak var selv ikke tilstede i Florø fordi han er på turné i utlandet. Til NRK.no sier han følgende pr sms:

– Det må da være første gang en artist kvalifiserer fra det vanskeligste startnummeret 2. Jeg håper NRK gir henne er bedre startnummer i finalen, da kan alt skje.

Annsofi gleder seg uansett veldig til å innta den store scenen i Oslo.

– Hjelp, jeg skal til Spektrum! Dette var en fin kveld. Det blir moro å komme tilbake på skolen på mandag, ler 18-åringen

Se video av Annsofi fremføre låten «I'm with you»:

Annsofi – «I’m With You»

Annsofi – «I’m With You»

Til sammen var det sju artister som konkurrerte om tre finalebilletter til den nasjonale finalen i Oslo Spektrum 9. februar. Vinneren der blir Norges representant i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest, som i år avholdes i Malmö i Sverige.

Disse deltok i kveld:

Melodi 1: Martin Blomvik – «Det vakje mi tid»

Melodi 2: Annsofi – «I’m With You»

Melodi 3: Shackles – «On Hold»

Melodi 4: Hank – «No One»

Melodi 5: Fjellfolk – «Ulvetuva»

Melodi 6: Haji – «Shine With Me»

Melodi 7: Margaret Berger – «I Feed You My Love»

Hva syns du om kveldens låter? Si din mening her:

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold