The Canoes

De kommer fra Spin Doctors, Baba Nation, The Getaway People og Trang fødsel. Sammen danner de stjernekvartetten The Canoes og stiller opp i Melodi Grand Prix.

The Canoes

Gruppen The Canoes består av fire svært erfarne og suksessrike herremenn. Nå forener de kreftene i Melodi Grand Prix.

Foto: Øyvind Svele

Firkløveret består av Hans Petter Aaserud fra Trang fødsel, Erik Røe fra Baba Nation, Arne Hovda fra The Getaway People, og sist ikke minst, amerikanske Chris Barron fra Spin Doctors. Alle har de vært stjerner i en årrekke, og de forener nå kreftene i MGP.

Bandet er nyopprettet, og MGP blir ifølge Hovda en ordentlig rakettstart.

– Det føles som vi kjører fra 0-100 på et halvt sekund! Vi gleder oss stort.

Sterke CVer

De fires personlige CVer er nærmest skremmende sterke.

Chris Barron og hans band Spin Doctors har hatt to låter som har hevdet seg i toppen av verdens mest prestisjetunge hitliste, den amerikanske Billboard-listen: «2 Princes» og «Little Miss Can’t Be Wrong». Bandet har blitt nominert både til Grammy-pris og American Music Award. I 2011 turnerte de i Europa og markerte sitt 20-års-jubileum som band, og utga en jubileumsutgave av deres første album, «Pocket Full of Kryptonite». Chris Barron har dessuten gitt ut et soloalbum, fra 2009.

Hans Petter Aaserud har utgitt syv album sammen med kollegene i Trang fødsel. Bandet har stått for radiohitlåter som «Kursiv», «Hippie», «Livet det er helt ålreit »og «Drømmedame». For «Kursiv» ble de dessuten Spellemann-nominert til prisen for årets låt. Aaserud har deltatt som låtskriver i Melodi Grand Prix de to seneste årene, for henholdsvis Sunny og Heine Totland. Heine Totlands låt skrev han sammen med The Canoes-kollega Arne Hovda.

Arne Hovda spilte fra 1994-2001 i gruppen The Getaway People. Bandet ga ut to plater på det amerikanske plateselskapet Colombia, og ble kjent for låter som «Give Me Love», «There She Goes» og «Six Pacs». Sistnavnte låt fant veien til amerikanske fjernsynsskjermer gjennom medvirkning i TV-serien Young Americans. Hovda har medvirket som studiomusiker i en rekke storselgende album, for artister som Robbie Williams og Stavangers popkonge Morten Abel. Han har deltatt som låtskriver i MGP i 2004, 2010 og 2011.

Sistemann Erik Røe gjorde stor suksess med gruppen Baba Nation. Bandet serverte radiohitlåter som «Ragamuffinmini», «Too Bad» (17 uker på listene) og balladen «Time To Heal», og ga ut tre album i tidsrommet 1994-1998. Røes soloalbum «Under The Same Sun» kom i 2004, og førte til at han ble sammenliknet med selveste Lenny Kravitz. I 2012 gjør han endelig sin MGP-debut!

The Canoes markerer at de fire suksessrike herrene har gått over i en ny fase av livet:

– Vi har alle vært suksessfulle og levd rock’n’roll-livet med fine damer, nå er vi i 40-åra, etablerte og voksne. Men det skal ikke stå på humor og tøys av den grunn, sier Chris Barron med tydelig glimt i øyet.

Brytekamp som inspirasjon

Låten «It Seemed Like a Good Idea At The Time» er ifølge de fire musikkstjernene en countrybasert balladevals, og så fjernt fra MGP som det går an å komme! Humor har vært en viktig inspirasjonskilde for den lekne låten. Teksten har nemlig sitt opphav i Arnes brytekamp på nachspiel med en høyvokst fyr på 130 kilo (som Arne vant), og den handler om alt det rare og tøysete man gjør i løpet av livet.

Og det skal heller ikke stå på humoristiske og tøysete dagdrømmer for de voksne, men lekne guttene:

– Vi ønsker at Kronprins Haakon skal gjøre oss den ære og døpe oss til The Royal Canoes!

Men før den tid vil muligens det norske folk døpe dem som landets nye MGP-stjerner? Svaret får vi i Florø 4.februar!

Låt: «It Seemed Like a Good Idea At The Time»
Artist: The Canoes
Komponist: Arne Hovda, Erik Norvald Røe, Christopher Barron Gross og Hans Petter Aaserud
Tekstforfatter: Arne Hovda, Erik Norvald Røe, Christopher Barron Gross og Hans Petter Aaserud