Disse er med videre til MGP-finalen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Gromth og Emil Solli-Tangen, Datarock og Vidar Busk er artistene som gikk videre fra den første Melodi Grand Prix-delfinale i Steinkjer.

Lørdag kveld kom operasanger Emil Solli-Tangen og metalbandet Gromth på førsteplass i lørdagens MGP-delfinale med låten «Alone».

Selv om han måtte prestere foran en fullsatt Steinkjerhall med over 3000 publikummere, var han ikke nervøs.

– Jeg fokuserte på at jeg skulle ha det gøy da jeg sto på scenen. Det klarte jeg, og jeg var ikke nervøs. Jeg klarte å ha det utrolig gøy. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde det så gøy på en scene, sier Emil Solli-Tangen til NRK.no.

Sinnsykt

Gromth og Emil Solli-Tangen

Gromth og Emil Solli-Tangen stakk av med seieren under den første MGP-delfinalen i Steinkjer lørdag kveld.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Det er helt forbanna sinnsykt. Det hadde jeg aldri trodd, sa Emil Solli-Tangen da han entret scenen som vinneren av den første MGP-delfinalen.

Emil Solli-Tangen er lillebroren til 2010-vinner Didrik Solli-Tangen. Også Emil er operasanger, men deltar likevel med noe ganske annet enn sin eldre bror, når han nå teamer opp sammen med black metal-bandet Gromth.

– Det har vært utrolig spennende. Det håper jeg folk ser, sier Emil Solli-Tangen om det musikalske samarbeidet.

Teksten er skrevet av Emil Solli-Tangen og Sven Atle Kopperud (Silenoz), også kjent som gitaristen i Dimmu Borgir. Melodien er laget av Gromth.

Emil Solli-Tangen og Gromth synger vinnerlåta «Alone».

Emil Solli-Tangen og Gromth synger vinnerlåta «Alone».

Datarock: Var usikker

Datarocks discolåt «Underground» ble tatt godt imot av publikum, og seilet inn på en andreplass.

– Helt utrolig. Jeg var så usikker og ble så glad, sier trommis Tarjei Strøm til NRK.no.

Dere var dem det var knyttet størst forventninger til?

– Ja, og desto skumlere. Vi var redde for å skuffe det norske folk. Plutselig blir det tre uker til med MGP i livet mitt. Jeg lover å ånde og puste MGP de neste ukene, sier Strøm til NRK.no, før datteren ringer for å gratulere ham.

Bandet har turnert jorden rundt, men det er første gang de er med i Melodi Grand Prix.

Fredrik Saroea ser frem til å skape disco-fest under MGP-finalen i Oslo Spektrum den 9. februar.

– Det er så utrolig god følelse. Nå er vi klare for å feire med en stor MGP-fest i Steinkjer. Og vi gleder oss til å fortsette i Oslo. Sender en stor takk til alle som har stemt på oss, sier Saroea til NRK.no.

– Datarock har turnert verden rundt nå. Det som har vært øverst på ønskelisten vår har vært Melodi Grand Prix, sa bandet etter de hadde vært på MGP-scenen for første gang.

Datarock, Gromth, Vidar Busk og Emil Solli-Tangen

Datarock, Gromth og Emil Solli-Tangen er klare til MGP-finalen 9. februar. - Fredrik Saroea i Datarock: Det var utrolig spennende og spenstig av det norske folk å stemme frem denne gjengen, sier Datarock-vokalist Fredrik Saroea til NRK.no.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Bergensfest

Både Datarock og et av medlemmene i Gromth er bergensere, noe Datarock-Tarjei tar som et tegn.

– To av tre er bergensere. I tillegg har Vidar Busk bergensk kjæreste. Tilfeldig? I don't think so, sier Tarjei Strøm i Datarock.

Om kveldens medvinnere ser Strøm også et annet mønster.

– Alle de tre bandene gikk videre. Vi sto og tenkte på det. De tre orkestrene gikk videre. Det er noe på gang. Det ligger noe i luften i Grand Prix, sier han.

Teksten i låten «The Underground» er skrevet av Fredrik Saroea og melodien er laget av Saroea og Pål Myran-Håland.

Operasanger Emil Solli-Tangen gikk ned på knærne da han fikk vite at han og metalbandet Gromth stakk av med førsteplassen i den første MGP-delfinalen.

Emil Solli-Tangen reagerte med å gå ned på knærne da han sammen med Gromth ble ropt opp som kveldens store vinner.

– Grand Prix er blitt nytt

Bandet stilte selvfølgelig i sine gjenkjennelige røde joggedresser på scenen.

– Det føres nesten litt ulovlig frekk å være på det beste tv-showet i verden, kun iført en rød joggedress, sa trommis Tarjei Strøm etter at de leverte låten.

Joggedressene er ikoniske, men kveldens utfall med både rockabilly, disco og metal-opera til finalen er noe litt mer utenom det vanlige – og det er kult mener Tarjeis med-joggedressbruker Fredrik Saroea.

– Det var utrolig spennende og spenstig av det norske folk å stemme frem denne gjengen. Det er ganske imponerende. Grand prix har liksom blitt noe helt nytt, sier han.

Datarock

Datarock landet på andreplass med discolåten «Underground».

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Vidar Busk på tredjeplass

Han har spilt musikk siden han var 15 år og i kveld sikret han seg en finaleplass til Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum.

– Jeg er så lettet og glad for nå er jeg videre til Oslo Spektrum, sier Vidar Busk til NRK.no.

Hadde du forventet dette?

– Nei, jeg hadde mine tvil. Den pessimistiske siden av meg mente at dette ville bli crash and burn. Men alt må prøves. Og Grand Prix sto på lista. Jeg har liksom ikke hatt noe der å gjøre før nå. Men så fikk jeg denne sangen som Tim Scott har skrevet, da.

Og nå skal han til Oslo Spektrum.

– Kick!! Dette er helt fantastisk, utbryter Busk til NRK.no.

Mistet gitaren

Vidar Busk ble så overveldet at han mistet gitaren sin i virvarret, og måtte låne en kassegitar som reserve. Men den ekte gitaren kom til rette etter sending.

Busk åpnet showet med låten «Paid My Way». Teksten er skrevet av Tim Scott McConnell, og melodien er skrevet av McConnell og Vidar Busk.

– Sitronbrus og en pølse på Shell, sa Vidar Busk da han ble spurt om hvordan han skulle feire kveldens tredjeplass.

Vidar Busk

Vidar Busk kom på tredjeplass med låten «Paid My Way».

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Neste delfinale er i Florø lørdag 26. januar. Hvem som skal konkurrere neste lørdag får du vite på onsdag 23. januar klokken 20.15 på NRK1.