Jennys jakt på den perfekte MGP-kjolen

Dagen etter fjorårets Melodi Grand Prix, begynte Jenny Skavlan jakten på den perfekte kjolen til lørdagens MGP-finale. Bli med henne inn i garderoben.

Jenny Skavlan

Jenny Skavlan vokter kjolene hun skal bruke under kveldens show.

Foto: Steinar Suvatne / NRK

For MGP-programleder Jenny Skavlan er jakten på den perfekte kjolen en møysommelig prosess som startet for snart et år siden.

– Jeg var så gira etter showet i fjor at jeg satt dagen derpå for å lete etter kjoler til i år. Med dataen i fanget saumfarte jeg internett etter den riktige kjolen, ler hun.

I løpet av årets Melodi Grand Prix vil Skavlan ha brukt fem forskjellige kjoler på scenen; én i hver av de tre semifinalene forrige helg, og to under lørdagens finale.

Noen av de fineste kjolene ble forkastet

Skavlan kan fortelle at prosessen med å finne de riktige MGP-kjolene ikke bare er langdrygd, men også involverer mye hardt arbeid.

– Vi, det vil si meg og NRKs kostymedesigner Lani Egede-Nissen, begynte med ti kjoler, og så har vi sakte, men sikkert eliminert bort én og én. Til slutt satt vi igjen med de fem som passet best til MGP, sier Skavlan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jenny Skavlan

Den hemmelige kjolen. Skavlan holder opp en liten flik av den mest glamorøse kjolen hun skal gå med i kveld. Det er også hennes personlige favorittkjole.

Foto: Steinar Suvatne / NRK

Skavlan sier hun er på jakt etter en helthet lik den man ser i større kleskolleksjoner.

– Det må være som en designerkolleksjon, på den måten at publikum skal kunne se en helhet i alle fem kjolene – en rød tråd må gå igjen. Og ikke en bokstavelig rød tråd altså, men alle kjolene må passe til hverandre i både farge og i snitt. Det er veldig viktig, forklarer Skavlan.

– Derfor har vi måtte droppe noen skikkelig fine kjoler, noen av de fineste vi hadde, bare fordi de ikke passet til helheten vi gikk for. Det skal være ordentlig, dette!

Jenny Skavlan og Erik Solbakken

Jenny Skavlan og Erik Solbakken på scenen under den første semifinalen av årets MGP.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Strenge budsjetter og mye gjenbruk

Det er glamour og glitter som er stikkord når Melodi Grand Prix inntar Oslo Spektrum lørdag kl. 19.55. Det skal også gjenspeiles i kjolene til Skavlan – men hennes klesbudsjett er ikke uendelig. Langt derifra.

– Mange tror vi har hele lisenskassa å hente fra – men det er ikke sant. Vi må tenke mye på prislappen på kjolene jeg skal ha på meg.

Det passer bra for Skavlan, som har spesialisert seg i gjenbruk av klær.

– Jeg liker å sy om klær og bruke dem på nytt, det er spennende. En av kjolene fikk jeg av Fretex, en annen låner en av kostymedesignerene meg. Vi må tenke budsjett, vi også.

Jenny Skavlan og Erik Solbakken

Det var noe spansk over Skavlans kjole under den andre semifinalen.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Skavlan gir NRKs kostymedesignere ros for deres rolle i jakten på MGP-kjolene.

– Gjennom å ha jobbet så mye med Melodi Grand Prix har jeg utviklet et lite øye for passende kjoler, og derfor involverer jeg meg i designprosessen – dette er jo noe jeg syntes er veldig gøy. Men det er designerne til NRK som gjør mesteparten av jobben, altså. De er veldig flinke.

– Min sjanse til litt glamour

Skavlan sier hun setter stor pris på å få være programleder i Melodi Grand Prix på andre året. Ikke minst for å slippe litt glamour inn i hverdagen.

– Semifinalene i Folketeateret skulle være litt mer low-key i år. Så nå som vi har kommet til finalen i Spektrum, så skal vi kjøre på med all glamouren vi har på lager, forteller Skavlan entusiastisk.

– Dette er min sjanse til litt glamour i hverdagen! Det jeg vanligvis går med er ganske langt unna glitter og paljetter, for å si det sånn.

Jenny Skavlan og Erik Solbakken

Tredje semifinale, og Jenny fant plass til litt mer glitter enn kveldene før.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Av de to kjolene Skavlan skal bruke under kveldens finale, er den hun skal ha på under siste halvdel av sendingen hennes personlige favoritt.

– Denne her er så fin! Det er definitivt den mest glamorøse av alle fem kjolene jeg bruker i MGP i år, sier hun og holder opp en mørk ballkjole.

– Får vi se skikkelig?

– Hehe, nei! Ikke før jeg står på scenen. Vi har jobbet så lenge med dette at du må vente - som alle andre.

Gikk du glipp av noen av årets semifinaler? Ingen fare - du kan se dem på nytt her.