Duoen Mørland & Debrah Scarlett gikk til topps i den norske MGP-finalen lørdag kveld, og skal dermed representere Norge i den internasjonale ESC-finalen i Wien i mai.
– Vanskeligere å skille seg ut
HAR TROA: Morten Thomassen leder den norske Grand Prix-klubben, og tror Mørland & Debrah Scarlett kan ha det lille ekstra som skal til.
Foto: Anders Halvorsen Bergh / NRKSKEPTISK: MGP-ekspert Inge Solmo mener årets norske bidrag ikke helt klarer å formidle det en god ballade skal.
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRKVinnerbidraget, «A Monster Like Me», er en rolig ballade. Det kan bety at det blir vanskeligere å skille seg ut, mener Morten Thomassen, leder i den norske Grand Prix-klubben.
– Det er et hav av ballader i år. Det som er utfordringen, er at vi stiller med samme type låt som alle andre, sier Thomassen.
Han tror det blir viktig for Mørland & Debrah Scarlett å stå ut fra resten av ballade-feltet.
– Måten de fremførte låten på under lørdagens finale, hadde det lille ekstra som skal til. Hvis de får til det samme i den internasjonale finalen, har de en god sjanse.
Grand Prix-ekspert Inge Solmo, som har skrevet bok om slagerkonkurransen, er på sin side redd for at årets bidrag ikke har det som skal til for å nå til topps.
– En god ballade skal ha en oppbygning og fortelle en kraftfylt historie. Den historien klarte de ikke å formidle overfor meg. Jeg tror Norge skal slite med å komme seg til siste finalerunde, mener Solmo.
– Hvis du får sterkere ballader fra andre land, tror jeg denne rett og slett blir for grå.
- Les også:
KAN BLI TETT: Mørland & Debrah Scarletts «A Monster Like Me» skal representere Norge i Wien i mai. Der får de selskap av en rekke andre ballader.
Kopierer formelen fra fjoråret
At det er så mange ballader som deltar i årets internasjonale finale, har trolig sammenheng med at en ballade vant i fjor, mener Thomassen.
At Conchita Wurst gikk seirende ut av fjorårets ESC-finale med den patosfylte balladen «Rise Like A Phoenix», har igjen ført til at mange land har prøvd å gjenta Østerrikes suksessoppskrift.
– Mange land bruker samme oppskrift, og kommer med noe som ligner låten som vant i fjor. Vinner en uptempo-låt, kommer det mange uptempo-låter året etter.
Av de mange balladene som dominerer den internasjonale finalen så langt, har han mest tro på Sverige, Italia og Kypros.
– Sverige er bestandig farlig. I tillegg har jeg en forkjærlighet for Italias operaballade og Kypros' kjærlighetsballade, sier Thomassen.
TRENDSETTER: Fjorårets vinnerbidrag «Rise Like A Phoenix» har utløst et skred av ballader i år.