Hopp til innhold

– Utfordringen blir å skille seg ut i et hav av ballader

Fjorårets vinnerbidrag har utløst et skred av ballader foran den internasjonale ESC-finalen. Det kan være dårlig nytt for den norske vinnerduoen Mørland & Debrah Scarlett, mener formannen i den norske Grand Prix-klubben.

Mørland & Debrah Scarlett

KAN FÅ TØFF KONKURRANSE: Mørland & Debrah Scarlett danket ut uptempo pizzahyllester og

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Duoen Mørland & Debrah Scarlett gikk til topps i den norske MGP-finalen lørdag kveld, og skal dermed representere Norge i den internasjonale ESC-finalen i Wien i mai.

– Vanskeligere å skille seg ut

Morten Thomassen

HAR TROA: Morten Thomassen leder den norske Grand Prix-klubben, og tror Mørland & Debrah Scarlett kan ha det lille ekstra som skal til.

Foto: Anders Halvorsen Bergh / NRK
Inge Solmo

SKEPTISK: MGP-ekspert Inge Solmo mener årets norske bidrag ikke helt klarer å formidle det en god ballade skal.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Vinnerbidraget, «A Monster Like Me», er en rolig ballade. Det kan bety at det blir vanskeligere å skille seg ut, mener Morten Thomassen, leder i den norske Grand Prix-klubben.

– Det er et hav av ballader i år. Det som er utfordringen, er at vi stiller med samme type låt som alle andre, sier Thomassen.

Han tror det blir viktig for Mørland & Debrah Scarlett å stå ut fra resten av ballade-feltet.

– Måten de fremførte låten på under lørdagens finale, hadde det lille ekstra som skal til. Hvis de får til det samme i den internasjonale finalen, har de en god sjanse.

Grand Prix-ekspert Inge Solmo, som har skrevet bok om slagerkonkurransen, er på sin side redd for at årets bidrag ikke har det som skal til for å nå til topps.

– En god ballade skal ha en oppbygning og fortelle en kraftfylt historie. Den historien klarte de ikke å formidle overfor meg. Jeg tror Norge skal slite med å komme seg til siste finalerunde, mener Solmo.

– Hvis du får sterkere ballader fra andre land, tror jeg denne rett og slett blir for grå.

Mørland & Debrah Scarlett vant kveldens MGP-finale med «A Monster Like Me».

KAN BLI TETT: Mørland & Debrah Scarletts «A Monster Like Me» skal representere Norge i Wien i mai. Der får de selskap av en rekke andre ballader.

Kopierer formelen fra fjoråret

At det er så mange ballader som deltar i årets internasjonale finale, har trolig sammenheng med at en ballade vant i fjor, mener Thomassen.

At Conchita Wurst gikk seirende ut av fjorårets ESC-finale med den patosfylte balladen «Rise Like A Phoenix», har igjen ført til at mange land har prøvd å gjenta Østerrikes suksessoppskrift.

– Mange land bruker samme oppskrift, og kommer med noe som ligner låten som vant i fjor. Vinner en uptempo-låt, kommer det mange uptempo-låter året etter.

Av de mange balladene som dominerer den internasjonale finalen så langt, har han mest tro på Sverige, Italia og Kypros.

– Sverige er bestandig farlig. I tillegg har jeg en forkjærlighet for Italias operaballade og Kypros' kjærlighetsballade, sier Thomassen.

Conchita Wurst og Østerrike vant Eurovision Song Contest 2014.

TRENDSETTER: Fjorårets vinnerbidrag «Rise Like A Phoenix» har utløst et skred av ballader i år.