– Jeg kunne jo ikke si nei til denne låta

I november var Debrah Scarlett og Mørland to totalt fremmede. I kveld skal de formidle til hele Norge at de har en lang historie sammen.

Mørland og Debrah Scarlet

Mørland og Debrah Scarlett er klare for å vise fram «A Monster Like Me» for et fullsatt Oslo Spektrum og TV-seerne hjemme i stua.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

En tidlig morgen i november tikka det inn en SMS på mobilen til Debrah Scarlett. Hun lå og sov i en hotellseng i Sveits hvor hun var på turné. Meldinga var fra en Kjetil Mørland som lurte på om hun kunne tenke seg å bidra på et musikkprosjekt med ham.

SMS

Slik så den første SMS-korrespondansen mellom Debrah Scarlett (da Joanna) og Mørland ut.

Foto: NRK

– Jeg skjønte jo ikke at det var en seriøs forespørsel, forteller Debrah Scarlett.

Det var det i høyeste grad. Kjetil Mørland hadde sett henne, mens hun fortsatt brukte fødselsnavnet Joanna D. Bussinger, på The Voice og da låta hans, «A Monster Like Me», ble plukka ut som finalist i årets Melodi Grand Prix, tenkte han umiddelbart på henne.

– Jeg skrev låta som en duett og var på jakt etter en stemme som kunne passe. Det jeg hadde hørt av henne var perfekt, sier han.

Etter et par telefoner og Skype-samtaler var Debrah overbevist.

– Jeg måtte jo være sikker på at dette var en retning jeg ville gå med karrieren min. Melodi Grand Prix hadde aldri vært i tankene mine, sier hun.

– Men denne låta – jeg fikk gåsehud med en gang. Jeg kunne jo ikke si nei.

På bli kjent-turné

Siden den gang har de to tilbrakt mye tid sammen.

– «A Monster Like Me» er veldig naken. Det er lite staffasje, det er vi to og det vi skaper sammen som er avgjørende for at dette kommer gjennom TV-skjermen, sier Mørland.

De forteller at de har reist mye rundt i landet og holdt småkonserter på skoler og kjøpesenter for å bli trygge på hverandre.

– Det er jo et veldig spesielt opplegg. Disse tre minuttene på lørdag er kjempestort for oss begge, også deler man det med noen man ikke engang hadde snakka med for et par måneder siden, sier Mørland.

– Fått en søster jeg ikke hadde

Duoen har fått mye gode tilbakemeldinger, og har selvfølgelig lyst til å gå helt til topps og representere Norge i den internasjonale finalen i mai.

– Det er målet. Samarbeidet slutter nok ikke her uansett, men det hadde vært fint å fortsette videre til Wien med en søster jeg ikke hadde for noen måneder siden, ler Mørland.