Tunfiskbiff
Foto: Marie Melgård / NRK

Tunfiskbiff med sesamdressing og salat

Slik gjør du

Fruktig salat

Kutt avokado, eple og melon i terninger og vårløken i tynne skiver.

Bland salaten sammen med olje og limesaft. Visp sammen alle ingrediensene til sesamdressingen.
Server dressingen kald eller varm den forsiktig i en kasserolle. Pass på så den ikke begynner å koke.

Tunfisk med sesamdressing og salat

Gni tunfiskbiffene inn med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill eller stek dem i en varm panne, 1- 2 minutter på hver side.

Del biffene i to og server med sesamdressing og salat.

Tips

Kjøper du tunfisken i et stykke kan du dele det på langs, pensle med olje og rulle de to stykkene i sesamfrø.
Stek fisken i en varm panne til sesamfrøene har blitt gylne. Tunfisken skal være rå inni.
Bruk gjerne litt frisk ingefær, hvitløk og chili i dressingen. Finsnittet reddik kan også blandes i salaten.