Det fine med boken er at du ikke trenger å ha fulgt med i serien for å kunne bruke den, det er jo en kokebok, tross alt. De gode historiene om den italienske maten og kulturen skrevet med mafia-fingre, smaker selvfølgelig bedre med litt viten om Tony Soprano og de andre i serien, men det er ikke en forutsetning for å benytte seg av oppskriftene.
Kokeboken er full av deilige oppskrifter inkludert handleliste. Oppskriftene i boka kommer fra området som omkranser Napoli-bukta, Avalliono.
Kulinarisk rollespill
Artie Bucco guider deg gjennom det napolitansk-amerikanske kjøkken. Foto fra boken, Damm forlag.
Boken er skrevet av Allen Rucker og Michele Scicolone. Boken inneholder imidlertid noe så uvanlig, i hvert fall i kokeboksammenheng, som fiksjon, som for eksempel at rollepersoner fra serien kommer med mathistorier.
Fortelleren i boken er Artie Bucco, også en av skikkelsene fra serien, spilt av John Ventimiglia. Han leder an en reise gjennom Sopranos’ amerikansk-italienske kjøkken, gjennom søndagsmiddager og andre mer eller mindre kulinariske opplevelser, med bare litt mer dramatisk krydder enn den vanlig hvermansens samling rundt fårikålen.
Favorittmatscener
Et av høydepunktene for mafiafilm-elskere, som jo må være hovedmålgruppen for denne boken, er Chris Moltisantis favorittmatscener fra mafiafilmer.
Gudfaren topper, ikke overraskende, den lista, med scenen der en mafioso beordrer: «La pistolen ligge. Ta cannolien!»
Flere litterære og gastronomiske opplevelser, finner du i boka, som du faktisk kan vinne! Les mer her: Vinn en Sopranos kokebok